PvdA Den Haag Actueel - RSS Feed

Nieuwsbrief

E-mailadres*
* verplicht veld

 

Uit de afdeling

Drugsgebruikersruimte Van der Vennepark: de Regentes versus de NIMBY's?

Do 15 Jan 2004 - Willem Minderhout

Er is een hoop beroering ontstaan over het voornemen een drugsgebruiksruimte in het voormalige politiebureau aan de Van der Vennestraat te openen.
Maakt onze wethouder Klijnsma zich schuldig aan regentesk gedrag, of is hier sprake van een NIMBY (Niet in mijn achtertuin!) reflex?
De omwonenden zijn tegen en de fractie denkt er 'genuanceerd' over. De ruimte zou de leefbaarheid aantasten.
Maar moet je de junks niet dáár opvangen waar ze wonen? Kan je zo niet juist de overlast beperken?
Zeg het maar!

Uit de Haagsche Courant:

Geen steun PvdA voor eigen wethouder

door Axel Veldhuijzen

DEN HAAG | De PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad steunt de eigen wethouder J. Klijnsma (PvdA, Welzijn) niet onverkort in haar plannen voor de opening van een gebruikersruimte voor drugsverslaafden in het Van der Vennepark.
Reacties op dit bericht

Jetta wat ben je toch allemaal aan het doen?
Gepost op: donderdag 15 januari '04 - 10:41

Soms krijg je in je leven spijt van dingen.
Zo begin ik spijt te krijgen van het feit, dat ik bij de gemeenteraadsverkiezingen een voorkeursstem op Jetta Klijnsma heb uitgebracht.

Ik heb op haar gestemd, omdat ze propageert wethouder te willen zijn voor de mensen en dat niet wil doen als de regent die het allemaal zo goed weet, maar dit in samenspraak met de bevolking wil doen.

Nou het tegendeel laat ze zien in het geval van de drugsgebruikersruimte in de Van der Vennestraat.

Een aantal maanden geleden kwam er bij mij door de straat een indrukwekkende protestmars tegen de plannen van de gemeente om die ruimte daar te vestigen.
In de optocht een heleboel vrouwen en meisjes met hoofddoeken, die tegen de komst van die ruimte protesteerden. Ik vond het hartverwarmend, dat moeders en dochters met hoofddoekjes de moeite namen om te protesteren tegen het feit, dat die drugsrotzooi in hun buurt werd geïntroduceerd.
Als de Islam daar tegen is, dan hebben we in ieder geval één gemeenschappelijk punt.
In mijn onnozelheid dacht ik toen, nou dat zit in de portefeuille van Jetta, die luistert wel naar de bezwaren van die mensen en die weet wel tot een oplossing te komen, die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Verlate plekken genoeg in de stad.

Niet dus en dat valt me ontzettend van haar tegen.

Ik vind de bezwaren van de buurt volkomen terecht, je plaatst een gebruikersruimte niet
midden in een buurt met kwetsbare opgroeiende kinderen.
Een normaal logisch denkend mens plaatst een dergelijke ruimte daar zover mogelijk vandaan. Immers zo’n ruimte trekt altijd weer randfiguren, zoals kleine dealers aan.
En die ratten zijn er op uit om nieuwe klanten bij de opgroeiende jeugd te werven.
De bewoners wordt beloofd, dat er veel directe controle komt door de politie en directe lijntjes. Nou die verhalen kennen we, allemaal bullshit. Na een half jaar zakt het totaal in de benen en heeft de politie of te veel werkdruk of andere prioriteiten, daar komt dus totaal niets van terecht.

Het is ook electoraal verschrikkelijk dom!!!
We hebben bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen redelijk gescoord mede dankzij de stemmen in de Schilderswijk. Nou die mensen zullen deze actie de PvdA niet in dank afnemen. Ze zal best steun krijgen in het college daar ben ik van overtuigd, die denken ook laat Jetta maar gaan met haar kamikaze actie en lachen in hun vuistje. Ik las dat ze de volle steun heeft van Deetman, natuurlijk goed zo, ga zo door meisje en hij prijst haar regelrecht het graf in.
Van dat soort vrienden moet je het niet hebben Jetta. Ik zou maar eens gaan luisteren naar mensen, zoals ik die het goed met je menen en zich afvragen waar je in godsnaam mee bezig bent.
Je mag nog zo vinden, dat je gelijk hebt, maar niet gelijk hebben in het leven is de kunst maar gelijk krijgen. Een dergelijke beslissing moet je mensen niet door strot heen duwen, maar moet gedragen worden door de bewoners. Anders leidt het tot niets dan ellende voor de buurt en jezelf.

Je optreden doet me denken aan Tineke Netelenbos en haar tolpoortjes.
Als iemand bezwaren naar voren bracht, dan was steevast haar argumentatie “als u van die files verlost wilt worden, dan moet u mijn plannen volgen “ en daarna kwam steevast het riedeltje van ingestudeerde argumenten. En dat bracht ze dan ook nog met een zekere elitaire kak. Zo van wat zijn jullie een dommerds dat jullie dat niet begrijpen, luister toch naar de juf dan komt het allemaal wel goed.
Ze hoorde wel de bezwaren van de tegenstanders maar luisteren deed ze in het geheel niet. Uiteindelijk moest ze al haar plannen inslikken, maar electoraal was de ellende al geschied.
Jetta denkt kennelijk, dat na het succes van de PvdA bij de laatste kamerverkiezingen ze weer comfortabel in de zetel van de macht zit en zich niets gelegen behoeft te laten liggen aan de bevolking van de wijk.
Nou dat dachten destijds je collega wethouders en burgemeester in Rotterdam ook.
Laat ik je uit die droom verlossen meisje als je in je voornemens persisteert dan heb je bij deze mijn stem en steun verspeelt.
En als Rabin Baldewsingh, dan als enige van de fractie tegen je plannen stemt. Dan zal ik bij de gemeenteraadsverkiezingen een voorkeursstem op hem uitbrengen.

Maar ik hoop van harte, dat al die ongein niet nodig is en dat je nu echt eens een keer naar de mensen gaat luisteren en niet alleen maar hoort wat ze zeggen.

Graag eerst de feiten op een rijtje!
Gepost op: donderdag 15 januari '04 - 19:57

Wat fijn toch dat PvdA'ers binnen en buiten de raadsfractie meteen een mening klaar hebben, waarbij het spelen op de (eigen) man (m/v) een goede sociaal-democratische traditie lijkt te zijn.

Volgens mij moet een gebruikersruimte komen in de buurt van de gebruikers, tenzij we de junks dagelijks strippenkaarten gaan geven om met bus 23 naar Kijkduin te reizen. Of willen we ze gaan vangen en naar het Benoordenhout slepen?

Op eigen kracht gaan ze echt hun buurt niet uit! Als die gebruikersruimte te ver weg is, dan gaat men gewoon weer in het dichtsbijzijnde portiek spuiten, snuiven, kotsen en pissen.

Wat ik nou zo aardig zou vinden is wat informatie over bestaande ruimtes: komt er overlast? Wat vinden omwonenden na een jaar? Wat gebeurt er met de criminaliteit in zo'n gebied?
Pas als we die gegevens goed in beeld hebben, kunnen we gemotiveerd voor of tegen zijn.

Ik ben blij dat de wethouder deze informatie gaat achterhalen en dat de meerderheid van de fractie dit afwacht en niet meteen 'njet' roept.

Als uit de feiten blijkt dat Hans en Rabin gelijk hebben, ben ik de eerste om het met hen eens te zijn. Nu vind ik het nog veel te vroeg voor zoveel stelligheid...

Reactie op Ron
Gepost op: donderdag 15 januari '04 - 23:04

Beste Ron,

Kijkduin wat een onzin met permissie.
Ik woon op de Gedempte Burgwal en hier in de buurt is best nog wel een ruimte te vinden waar ze terecht kunnen.
Maar houd svp drugs zo ver mogelijk weg van opgroeiende jongeren.
Je moet het stuk in de Haagse courant van 12-1-2004 nog eens lezen.
En wat wachten op gegevens van de wethouder, die gegevens had ze al paraat moeten hebben.
Het is toch niet niks wat ze wil.
Verder moeten we niet zo benauwd zijn, om kritiek te leveren.
Ik heb als havenondernemer geleerd, dat je elkaar overdag desnoods verrot moet kunnen schelden
en 's avonds weer een dikke pils met elkaar kunt drinken.
Mijn punt is, dat als je zulke heikele dingen wilt, je moet zorgen, dat je daar draagvlak voor hebt in een buurt.
Het heeft geen enkele zin, om mensen zulke plannen door de strot te duwen.
Het leidt alleen maar onnodige irritatie en aggressie

Hans van der Waal

reactie op Hans
Gepost op: vrijdag 16 januari '04 - 09:38

Bij mij thuis drinken we elke avond een dikke pint, maar ik ga eens kijken of eerst schelden dat leuker maakt...
:-)

Kijkduin en Benoordenhout zijn volgens mij toch echt de enige Haagse buurten zonder opgroeiende kinderen, mits we de familie Minderhout gedwongen laten spreiden.

Ik wil vooral weten of zo'n centrum tot extra overlast leidt.
Raadsleden kunnen (moeten) die vragen gewoon rechtstreeks aan de wethouder stellen, dat hoeft niet via de krant. En bovendien moet je altijd bereid zijn je door een goed antwoord te laten overtuigen. Uit de krant las ik die bereidheid niet echt.

Reactie op Hans
Gepost op: vrijdag 16 januari '04 - 18:16

Hans je hebt het perfect verwoord.
Ik denk dat al de mensen die dit van dichtbij meemaken, hetzelfde willen vertellen.

Ik hoop dat Jetta dit leest en wakker wordt.

De buurtbewoners voelen zich machteloos.
De macht zou in handen van het volk moeten zijn en niet in handen van mensen als Jetta en Deetman.
Democratie? Jetta wat was dat weer?
Je maakt er misbruik van. Ach, ik praat tegen een paal. En daarom dat Je ons gebruikt als pispaal.
Ik haat onrecht/ machtmisbruik.

Rob Marapin

Jetta had het helemaal.
Gepost op: vrijdag 16 januari '04 - 22:08

Bij de laatste raadsvergadering mochten diverse mensen inspreken, ik was één van hen.
Ik heb toen aangegeven hoe we nu als buurt er bij staan ten opzichte van een aantal jaren geleden.

De van der Vennepark en omgeving is de Wassenaar van de Schilderswijk. Je moet eens voorstellen dat ze een dergelijke ruimte echt in Wassenaar zouden willen plaatsen. Nou ik dacht het niet hè. Heel Nederland zou zich er mee bemoeien.

Als Gemeente Den Haag wel weet hoeveel drugsgebruikers er zijn, waarom weet men dan niet waar deze gebruikers rondhangen. Ik kan garanderen dat ze in ieder geval niet in de Van Der vennestraat en omgeving zitten.

Ik ben zelf jaren lange PVDA stemmer, vanaf heden hoeft de PVDA niet meer op mijn stem te rekeken in Den Haag, ook al zou men uiteindelijk toch een gebruikersruimte op andere plek openen.

Ik begrijp Jetta wel ze, heeft gewoon de weg van de minste weerstand gekozen, althans dat dacht ze.

Ik hoop echt dat de Gemeenteraad toch verstandig genoeg is en de juiste beslissing neemt, voordat de toestand zich alleen maar verslechterd en daar zit niemand op te wachten of toch wel.

Wat dan?
Gepost op: vrijdag 16 januari '04 - 23:35

De bedoeling van de gebruikersruimte is dat junks zich weer enigszins als normale burgers kunnen gaan gedragen. Wellicht kunnen ze zelfs weer zo'n greep op hun leven krijgen dat ze afkicken.
Vindt men dat er zo'n voorziening moet komen in de Schilderswijk?
Als het niet in het voormalige-politiebureau aan de Van der Vennestraat mag komen, waar dan wel?
Wat voor bestemming moet het politiebureau dan wel krijgen?

PS: IK ga er - als bestuurslid - vanuit dat wethouder en fractie de argumenten op deze site serieus nemen. Maar ik realiseer me ook dat er altijd een spanning zal bestaan tussen de belangen van de verslaafdenzorg - en de stad in het algemeen - en de belangen van de direct omwonenden. We moeten echter elkaar kunnen vertrouwen dat we een voor alle partijen acceptabele oplossing nastreven. Kunnen we het niet proberen en afspraken maken dat we het beëindigen als de gevolgen negatief zijjn voor het Van der Vennepark en omgeving?

En hé, welke partij stelt dit ter discussie op zijn website??

Nogal wiedus
Gepost op: zaterdag 17 januari '04 - 10:09

Wie de rotzooi maakt moet het ook opruimen. Nogal wiedus dat de basis van deze regenteske partij het ter discussie stelt, want het is goed mis in deze club.

Geert-Jan

Weet je een betere partij?
Gepost op: zaterdag 17 januari '04 - 12:44

Dat er veel mis is, onderschrijf ik. Dat de PvdA de enige 'regenteske partij' is, onderschrijf ik echter niet. Was het maar waar!

Wij proberen er in ieder geval iets aan te doen en ik zie geen alternatieven.

Mailtje naar Ron
Gepost op: zaterdag 17 januari '04 - 16:19

Ik heb het volgende mailtje naar Ron gestuurd met een paar kopietjes naar prominenten leden.
Na dringend verzoek van een paar leden plaats ik de tekst van dit mailtje plus de reactie van mijn kritische vriend Leen Callender.

Beste Hans en Leen,

Leen heeft onderstaande mail van Hans aan Ron van der Veer op de website gezet. Hoewel ik de tekst graag op de site zou zien verschijnen, vind ik dit geen goede manier van doen. Ik heb hem eraf gehaald, totdat Hans zelf besluit iets te posten.

WillemHans, Hans je bent monsterlijk uniek, dus daarom een aforisme als doordenkertje. "je neemt risico's bij alles wat je doet, maar nog grotere risico's als je niks doet." Shirley Williams (1930) Brits politica. Vriendelijke groet, Leen Callender

J.B. van der Waal" <hasw@wanadoo.nl> wrote:

Ron, Ik heb niet zo'n zin, om een eindeloze discussie te voeren via het web en daarom dit mailtje. Want jij hebt om begrijpelijke redenen genoeg van provocerende pubers, nou ik van die tering drugs en al jaren.

1) Mijn phrase over je moet overdag elkaar rot kunnen schelden en 's avonds weer een dikke pils met elkaar kunnen drinken was overdrachtelijk bedoelt.(Havenuitdrukking) Wij komen op Vrijdag regelmatig bij elkaar met oud Rotterdamse ondernemers in een in eetcafe en je zou eens moeten horen wat dan over tafel gaat.

2) Ik heb in Rotterdam o.m. 10 jaar in het dagelijks bestuur van de SHB gezeten -in die tijd een havenpool met zo'n 8000 duizend mensen, waar allerlei sociale problemen speelden. Ik had de taak in het bestuur om voor de graansector de link te zijn met de werkvloer. In die tien jaar hebben we heel wat reorganisaties doorgevoerd zonder dat er 1 staking in de graansector heeft plaatsgevonden. En havenarbeiders in die tijd was een zeer explosieve groep Om dat voor elkaar te krijgen is heel wat trapeze werk en lenigheid van geest nodig. Ik werkte iedere week gewoon een halve dag of nacht mee en wist precies wat er speelde. Al die jaren hebben mijn geleerd, dat je heel veel kunt bereiken, als mensen de indruk hebben, dat je echt naar ze luistert en bereid om je plannen wat aan te passen. En ze tenminste het gevoel te geven, dat je echt naar ze luistert en begrijpt. Die filosofie heeft mij persoonlijk geen windeieren gelegd.

Ik heb Jetta een inspraak avond meegemaakt en mijn vrouw heeft haar een andere avond meegemaakt. Ze deed het wel goed, komt vriendelijk en charmant over maar kan irritant persisteren in haar standpunten. Het doet je denken aan een vertegenwoordiger, die zijn verhaal vertelt en als je dan met wat tegenargumenten komt, weer het zelfde verhaal opnieuw vertelt. Met een vriendelijke glimlach "topdown" door je strot drukken. Bij de kleine middenstand hier in het centrum staat ze er echt niet zo goed op.

3) Ik was eerst helemaal niet van plan om iets voor de Regah te schrijven en had een intern mailtje rondgestuurd. Dat ik niet in de Regah wilde schrijven was, omdat ik over het algemeen wel waardering voor Jetta heb. Ik heb de indruk, dat ze op andere terreinen goed werk doet. Van Willem begreep ik, dat ze op verzoeken, om voor de Regah iets te schrijven totaal niet reageert. Dat vind ik knap elitair gedrag, want ze zou op zijn minst de moeite kunnen nemen om voor leden haar beleid nog eens uit te leggen. Wij hebben haar tenslotte in die zetel gezet, ze zit daarvoor haar kiezers. Dus dan moet ze maar eens een flink schot voor de boeg hebben. Het was eerst de bedoeling, dat Leen Callender het zou doen. Die is wat vriendelijker van aard, dan ik ben. Als ik een beetje kwaad ben, dan word ik al snel een echte Rotterdamse galbak met een Amsterdams accent. Maar die schietpartij kwam daartussen en Leen heeft daar gewerkt en kon het om begrijpelijke redenen niet opbrengen, om een stukje te schrijven. En daarom deze bijdrage in de Regghae.

4) Ik maak geen onderscheid tussen partijgenoten en niet partijgenoten. Als je mijn verhalen in de Regah leest, dan maak ik geen enkel onderscheid van politieke kleur. Een zak is voor mij een zak ongeacht welke politieke kleur hij heeft. En een goede vent kan best bij een andere partij zitten. Zo vind ik, dat die huidige baas van je-ondanks zijn jaren vijftig gedrag- het nog niet zo slecht doet, maar dat terzijde.

5) Ik heb mijn geliefde Mokum in de loop der jaren voor een groot gedeelte verpest zien worden, door die klote drugs en het klote beleid van o.m. jouw Ministerie en de halfzachte sector. Het ene zachte expiriment na het andere. De ene klote burgemeeste na de ander en daar reken ik Ed van Thijn ook toe. Sinds de komst van Cohen is daar enorm veel ten goede verbetert. Over Cohen heb ik mij meerdere malen in de Regah lovend uitgelaten, dus ik kanker niet alleen over partijgenoten, integendeel!!

Rotterdam ging onder de bezielende leiding van Peper -wat een zak- ook van kwaad naar erger. Voorbeeldje: Op een parkeerterrein wat wij huurde in de binnenstad werd op een gegeven moment per maand zo'n fl 8.000 gulden aan schade veroorzaakt bij het stelen van autoradio's. De verzekering dreigde alle bedrijfsauto's uit de verzekering te gooien. De politie deed totaal niets, ja rapportjes opmaken. Ik heb toen een maand een jongen van het woonwagenkamp ingehuurd met wie ik in een sportschool samentrainde. Het was binnen de kortste keren afgelopen en we hebben drie jaar geen last meer gehad.

Rotterdam was tot voor 1 1/2 jaar geleden een absolute klotezooi geworden. Moest je 's avonds om tien uur is de metro pakken en de trein op het centraal station. 3/4 in de metro had geen kaartje. De junks zaten in de metro te dealen. Vol met zwervers, die na afloop van hun bedelrondje de buit bij de roverhoofdman moesten inleveren. Onze huidige Minister President zei destijds in een interview, dat die 's avond niet op het Centraal in Rotterdam durfde. Sinds de machtswisseling en het nieuwe college is daar in korte tijd ongelofelijk veel verbetert.

6) Jouw argument, dat er geen andere locaties zijn is absoluut niet valide. Ik geef nog het vak op de kaart aan, waar geen kinderen zijn. Ik loop nog al wat af in deze mooie stad en ik kan je nog wel wat andere plekken aanwijzen. Je zou bijvoorbeeld een semi-permanent noodgebouw kunnen zetten bij het Ministerie van Justitie of bij het Openbaar Ministerie. Of wil je dat niet voor de deur. Maar er zijn legio andere plekken ik wil je ze wel aanwijzen. Trouwens wat is er mis met lopen naar Kijkduin, ik doe dat regelmatig door de stad even naar Scheveningen en dan naar Kijkduin en dan terug met bus 4. Met bus 4 ben je in een kwartier tot twintig minuten weer in de stad. Of moeten we meneer de junk zijn portie ook nog op zijn bed met thee en beschuit met muisjes komen brengen. Nou ze nemen wel de moeite, om vanuit Rotterdam de stoptrein te nemen en dan naar een klein dorpsstation in Brabant te rijden. Vervolgens slaan de heren daar alle ruiten van de auto's in en halen daar de autoradio's er uit en rijden op hun gemakkie weer terug naar Rotterdam. Oh ja en passant snijden ze dan ook nog de bekleding van een paar stoelen in de trein stuk. Dat geeft zo'n kick weet je, mozeskriebel!!! Als je als burger er dan wat van zegt, dan dreigen ze je vervolgens aan het mes te rijgen. Tot het moment, dat ze in de gaten krijgen, dat ze met ander soort te doen hebben, dan ze normaal gewend zijn en dan druipen de lafbekken af. Ik heb eens een meisje op station Oudenbosch totaal in tranen moeten troosten, omdat het totale dashboard van haar nieuwe autotje totaal naar de kloten was geholpen door de heren. Een meisje met een klein salaris. (Wie is hier nu het slachtoffer)

7) Rabin heeft een keer een avondje de moeite genomen, om zijn visie op veiligheid in de stad te geven. Dat is een aardige vent -met een veel softere visie - op wetshandhaving en veiligheid dan ik heb. Als die het er al niet mee eens is, dan zegt mij dat meer dan genoeg.

8) Natuurlijk is de gemeenteraad er om de wethouder te corrigeren, maar als burgers niet van tijd tot tijd of via de media of protesten van zich laten horen, dan gebeurt er niets. Daar zijn trouwens de media in een democratie voor, om mede de macht te controleren. Wel eens van Watergate gehoord? De raad en de fractie(Rabin) heeft terecht gereageert op de protesten van de bewoners, als die niet van zich hadden laten horen, dan was het een gelopen parcours geweest. Wat Jetta nu de raad toezegt, had ze al lang vantevoren moeten uitzoeken, ze heeft haar huiswerk gewoon niet goed gedaan.

Nog even over jouw opmerking t.a.v. die jongeren!!! Willem zijn oproep van wie begrijpt het!!! Nou ik wel, maar ik had geen zin om te reageren. Want begrijpen is wat anders dan het ook maar in de verste verten goedkeuren!!!! En als je reageert zo van ik begrijp er wel iets van, dan wordt dat al gauw opgevat als enige goedkeuring. Ik zei gisteren tegen mijn vrouw, allemaal frustatie, woede en hun energie niet kwijt kunnen en leven in twee werelden.

Vanavond was er een partijlid hier vanuit Den Haag -een jongen van Turkse herkomst, wiens naam ik iedere keer weer vergeet - een schoolconsulent en een hele aardige vent, ik heb hem een paar keer op vergaderingen en bij het kenniscentrum ontmoet en een psycholoog aan het woord en die gaven een haarscherpe analyse. Een analyse die volkomen deel. De hoofdoorzaak is ze leven in twee werelden. Ze worden constant heen en weer geslingerd en weten niet te kiezen.

Ik heb dat in het HBO ook heel vaak gemerkt. Als ik het merk, dan spreek ik ze er meteen en zeer direct op aan. Ze hebben het dan over jullie en dan bedoelen ze de Nederlanders. Reactie van mijn kant, wat nou jullie, man je bent Nederlander je moet het hier maken. Dit is jouw land en je bent nu een van ons of je het wilt of niet en of wij het willen of niet.

Als je het hier niet wil maken, nou rot dan op ga dan terug naar "verwegistan" Letterlijk in die taal. In de kantine ging ik altijd bij die jongens zitten en als ze dan in het Turks of Marokkaans zaten te praten, zei ik jongens talk even Nederlands, dan kan die ouwe ook meegenieten. En weet je wat het gekke is, die haventaal en die directheid waarderen ze ook nog. Ik ben gewoon een maatje van ze geworden.

Er is een discussieclub van Arabische jongeren voor de hele InHolland groep en daar wordt ik regelmatig voor uitgenodigd om een bepaald controversieel onderwerp te behandelen. Bijvoorbeeld Palestina en dan veroordeel ik Israel maar zeg ze ook heel duidelijk, dat al die terroristen en Hamas leden ook grote klootzakken zijn. Aan het einde van de avond u hebt gelijk meneer en dat menen ze dan ook!! Alleen een maand later moet je ze het weer opnieuw uitleggen.

Zo kwam onvermijdelijk het onderwerp discriminatie te spraken. Meneer we worden hier gediscrimineerd. Wat nou jullie weten helemaal niet wat discriminatie is, dan zal ik je is uitleggen hoe mijn vader en ik als arbeiderskinderen werden gediscrimeerd en hoe we hebben moeten knokken, om te komen waar we nu zijn. Jullie krijgen alle kansen en als je ze niet krijgt, dan moet je ze afdwingen. Emancipatie ook zo'n onderwerp.

Taal is ook nog in het HBO een gigantisch probleem. En ze willen het nooit zeggen waar 100% nederlandse leerlingen bijzijn. Entre nous geen probleem. Bij alles wat je doet moet je daar rekening mee houden. Ik heb een meisje gehad uit Skri Lanka, die haalde in 1 1/2 jaar haar volledig SPD met achten en negens. In de pauze en na afloop van de schooldag zat ik alle opgaven nog een keer in het engels uit te leggen. En ze sprak voortreffelijk Nederlands.

Let wel dit zijn jongeren op HBO of hoger niveau. Dat is vele malen makkelijker dan op MBO niveau. Voor heel veel van die jongeren is de toekomst uitzichtloos!!! Ze moeten een hele boel theoretische bullshit leren, waar ze het nut totaal niet van inzien.

Dan staat er weer zo'n geverfde eend -die nog nooit iets van de wereld gezien heeft- voor de klas van alles te vertellen waar ze het grootste gedeelte niet van begrijpen(taal) of het nut niet van inzien. En dat 8 uur lang per dag. Daar wordt je toch gestoord van. En dan hebben ze ook nog een paar vriendjes die een leuk handeltje hebben en die rijden al in een dikke blitz BMW. En zij hebben ook nog geen uitzicht op een baan!!!! Oplossing: Praktijk!!!, Praktijk!! en nog eens Praktijk!! Die praktijkschool in de Schilderswijk, daar er svp nog een groot aantal van!!!

We hebben een schreeuwend tekort aan vaklui, we bouwen nog geen 35.000 nieuwe woningen per jaar!!! Absolute Zero tolerance Als je met de jongens praat, dan vinden ze het hier maar een watjes land. En gelijk hebben ze, je moet eens in Instanbul proberen te flikken, wat hier allemaal gebeurt. Provocaties en macho gedrag worden vanaf morgen niet meer getolereerd.

Hoofddoekjes mag, maar als je stoer loopt te doen met omgekeerde petjes op je hoofd dan ga je lekker een dagje hardlopen op de Drentse hei. Met volle bepakking Steenwijk-Havelte en weer terug. Ga eens in Singapore kijken. Importverbod op geweld. Weg met al die rottige Amerikaanse films en spelletjes waarin geweld en iemand doodschieten als iets heel normaals wordt voorgesteld. Heb je een probleem met andere mensen , nou dan schiet je ze toch dood. Ik las dat we handelssancties gaan invoeren op bepaalde Amerikaanse producten, nou laten we daar mee beginnen. Jongens die meerdere keren over de schreef gaan.. Linea recta naar het tentenkamp van de commando's. Een halfjaar totaal afknijpen en discipline bijbrengen. Sorry maar dit moest ik even kwijt.

Hans van der Waal

P.S. Ik mag het helaas niet meer vanwege mijn allergie problemen, maar die dikke pils hou je van me tegoed.

... en Albert van der Zalm ..
Gepost op: zaterdag 17 januari '04 - 21:36

... besteedt enige aandacht aan deze kwestie.In Den Haag heeft het college besloten dat aan het Van der Vennepark in de Schilderswijk het eerste gebruikerspand kan worden geopend, u zult denken, daar is D66 tevreden mee.Maar helaas, mij stond voor ogen dat gebruikerspanden worden ingericht daar waar de meeste gebruikers zich in de omgeving ophouden. Het is bewezen dat dit meestal de saneringswijken zijn, wijken met veel dichtgetimmerde huizen en een tijdelijk verminderde sociale samenhang.. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als schooldirecteur van de dichtbij gelegen basisscholen weet ik dat nu net dit gedeelte van de Schilderswijk, waar het eerste gebruikerspunt wordt ingericht, afgerond en hoogwaardig is opgeknapt en de overlast enorm is afgenomen. Veel koopwoningen en duurdere huurwoningen, kortom het eerste experiment dat zowel lokaal als landelijk als voorbeeld dient bij de herstructurering van vooroorlogse wijken.Het ´Wassenaar´ van de Schilderswijk zou je kunnen zeggen in een wijk, die te vergelijken is qua grootte met de gemeente Zwijndrecht. Het college geeft toe, het pand stond leeg en het had eigenlijk ergens anders moeten staan. Er heeft geen intensieve speurtocht meer plaats gevonden naar andere locaties, want men was er al uit. Het leegstaande postkantoor aan de Hobbemastraat werd niet verder bekeken en de ruimte boven de bibliotheek aan het Hobbemaplein lag in het grensgebied met de wijk Transvaal. Door het college was beloofd dat in Transvaal geen gebruikerspunt zou komen en dat is heel vreemd, want juist deze wijk gaat de komende jaren stevig op de schop en kent nu al vele dakloze gebruikers.Hoezo beloven dat daar geen gebruikerspunt zal komen? Het zou toch juist voor minder overlast zorgen en wordt nu de ´lovebaby´ van de PvdA nu iets goeds onthouden? Ik snap het allemaal niet meer. Waarom niet gewoon gebruikerspunten inrichten waar de meeste gebruikers zich ophouden en waar de buurt wel klaagt over de overlast van drugsgebruik in de openbare ruimte? Op deze wijze gaat het college wel erg vreemd om met haar bevoegdheid om een raadsbesluit uit te voeren. Volgens mij hebben ze het niet helemaal begrepen en moeten ze het huiswerk overdoen. De gebruikerspunten moeten er komen, maar wel op plekken waar het echt soelaas biedt. http://www.albertvanderza...&menu=12

Krankzinnige locatie tegenover speelplein
Gepost op: zaterdag 17 januari '04 - 21:49

Wil Jetta de speelplein voor zoveel kinderen en jongeren veranderen in een harddrugsgebruikersplein?????
Want praatjes van Klijnsma die ze nu heeft vullen tegen die tijd dat het gebruikersruimte er werkeijk zou komen geen gaatjes. Want met al haar beheerspraatjes, kan geen enkel wijze mens garanderen dat de harddrugsgebruikers niet zullen vertoeven in het park. Weet u, het park is grofweg 8 meter verwijderd van de voordeur van het beoogde gebruikersruimte!!!!

30 mogen binnen per keer, overige 60 of meer harddrugsverslaafden zullen rondhangen in het prachtig parkje of tewel vertoeven in de direkte omgeving om te kijken of ze een slag kunnen slaan! Want zoals gezegd door wethouder Jetta : de verslaafden moeten met hun eigen spul binnen komen, waar ze een schone naald krijgen om zichzelf in te spuiten. Ze kunnen er koffie en brood kopen, wat wel fijn is voor ze. Alleen de vraag is met wiens geld kopen ze al dat dure harddrugs?????

Want ik heb net een harddrugsverslaafde in Twee Vandaag horen zeggen dat die harddrugs enkele honderden euro's per dag kost . In diezelfde programma zegt de burgemeester van Utrecht dat ze niet kan ontkennen dat een gebruikersruimte een aanzuigende werking heeft.
Er was sprake van veelplegers enz enz...
Dealers bevinden zich graag in de buurt van een concentratie harddrugsgebruikers.

Afschuwelijk dat Jetta zo dol is op dit pand, werkelijk niet in ogenschouw nemen wat de gevolgen zullen zijn voor deze nette, zeer kinderrijk en vooral nu zo kindvriendelijk omgeving.
Weet u, de omwonende ouders vragen zich nu echt af of dit oude politiebureau hun NOODLOT is geworden.

Ongeveer 2ooo handtekeningen zijn overhandigd aan Jetta. Protestmars van kinderen en ouders die indrukwekkend was met spandoeken enz enz.
naar het stadhuis. Bijeenkomst in de Musse waar Deetman en Jetta met hun lede ogen moesten toezien hoeveel tegenstanders er waren van hun plan. Honderden buurtbewoners binnen en evenveel buiten die door de brandweer tegen werden gehouden omdat het gebouw niet meer mensen aankon. Zovelen hebben daar met rake argumenten verteld dat de gekozen locatie ongeschikt is. Wij dachten als bewoners echt dat onze burgervader ons serieus zou nemen. Want daar was weer eens duidelijk dat minimaal voor 95 % er GEEN DRAAGVLAK voor deze locatie is.
Alle smeekbede ten spijt.

B & W toont zijn macht door definitief te kiezen voor deze locatie nu.
HOEZO BURGERVADER, denken wij nu . Want een vader waarborgt de veiligheid van zijn kinderen, jongeren.

Deetman en zijn wethouder denken met alle macht hier te openen en dmv politie hier een POLITIESTAATJE te doen ontstaan. Politie begrijpt dat de gekozen locatie verkeerd is, maar durft niet hun baas Deetman tegen te spreken. Te erg voor woorden wat MACHTSMISBRUIK doet met de burger.

Afgelopen zaterdag hebben we als buurt een vriendelijke AKTIE gehad voor betreffende pand. Enkele honderden tegenstanders waren er.
Grootste deel van de v d Vennestraat was afzet met tafels met koffie, thee en koekjes. Over de straat en in het park hingen spandoeken. Daaruit bleek weer dat de gebruikersruimte hier niet gewenst is. Kwaadheid, ergenis, irritatie, onmacht en felheid om de strijd met klijnsma aan te gaan was het gesprek. Ondanks dat kijnsma een gerespecteerde vrouw is, de woede en angst is zo diep dat ze bij wijze van spreken Klijnsma in een keer zouden opeten als die per vergissing tevoorschijn zou komen!!!!!

Weet u, Kijnsma negeert alle emotie en commotie rondom deze kwestie tav bewoners. Ze gaat niet in op wat de bewoners zeggen, maar draait om haar eigen verhaal heen! Dat maak deze mensen zo boos op haar.

SBS 6 was die dag hier en opende HART VAN NEDERLAND met deze AKTIE van de bewoners diezelfde avond nog. Haagsche Courant, tv west , radio west enz enz .
Landelijke media beginnen de kant van de bewoners te kiezen, omdat ze inzien de bewoners het recht aan hun kant hebben.

RAADSVERGADERING van afgelopen woensdag heeft was indrukwekkend !!!
20 insprekers bestaande uit 18 bewoners uit dit gebied en 2 sprekers die vanuit de zorg voor verslaafden spraken.
Frapant was dat zelfs de 2 vertegenwoordigers van
van Drukpunt en andere zorg deze locatie niet goed keuren.
Volle tribune en strijdlustige insprekers hebben de raadsleden die dag overtuigd dat deze locatie onacceptabel is.

Overgrote meederheid van de raadsleden benadrukten dat ze wel voorstander zijn van gebruikersruimte, maar niet deze locatie.
Vooral omdat duidelijk was geconstateerd dat in deze buurt werkeijkj geen overlast van verslaafden is!!!!!!

In die raadsvergadering zaten de raadsleden erbij en keken ernaar !

Hoe zou het komen dat B & W zich zo heeft laten inpakken door Klijnsma en Deetman ????

HOE KAN HET ZO ZIJN DAT B &W ZULKE POLITIEKE BESLISSINGEN NEEMT DIE DRASTISCH INDRUIST TEGEN HET GEZOND VERSTAND VAN PLAATSELIJKE BURGERS ?????

HOE MOET DIT ZONDER PRESTIGESLAG VERANDERD WORDEN ?????
BLIJKBAAR NEMEN OOK WIJZE MENSEN VERKEERDE BESLUITEN !!!!!

WANT KLJNSMA HEEFT APPELS MET PEREN VERGELEKEN TE WETEN LOCATIE APELDOORN EN LOCATIE VENNE PARK !!!

POLITIEK HOORT NAAR ZIJN BURGERS TE LUISTEREN, ANDERS KRIJG JE BURGELIJKE ONGEHOORZAAMHEID !!!
VRAGEN JULLIE JE AF OF HET WENSELIJK IS OM EEN DERGELIJK GEDRAG ONDER DE BURGERS IN DE BUURT TE DOEN ONTSTAAN.

HORENDE IS KLIJNSMA DOOF EN ZIENDE IS ZE BLIND VOOR WAT DE BUURT HAAR PROBEERT DUIDELIJK TE MAKEN, WANT ZONDER DRAAGVLAK HEEFT HAAR PLAN TOCH GEEN KANS !!!

SCHILDERSWIJK IS EEN MENSENTUIN.
DAT MOETEN JULLIE KOESTEREN, IPV KAPOT MAKEN.

KINDEREN HEBBEN RECHT OP VRIJE EN BLIJDE SPEELGENOT EN OP BESCHERMING.

MOCHT U DE TIJD GENOMEN HEBBEN OM DIT TE LEZEN, DAN IS MIJN DANK GROOT.

IK BEN EEN BETROKKEN BUURTBEWONER.

Shirley M

Lopen over lijken!!!
Gepost op: zondag 18 januari '04 - 14:44

Aan wie dit ook mag lezen, Mijn titel zegt eigenlijk al genoeg, want wat hier gebeurt is gewoon simpel " hetlopen over lijken ". Alle redenen zijn al gegeven van de kant van de buurtbewoners, wat er vele zijn. En de paar simpele eenduidvoudige redenen van "specifiek" een zeer simpele geest als mevrouw Klijnsma. - Mevrouw Klijnsma blijft er maar op hameren dat het een 'beginnersvrees' is van de buurt, en dat wij gewoon "bang zijn", voor iets wat wij niet weten. Dit is haar enige boomstam van een argument waarop ze blijft staan. En dat ze een zeer simpele geest is, blijkt daaruit dat ze MIJ het gevoel geeft dat ze toch over ons heen walst omdat het niveau van de buurt in haar denkwijze niet al te hoog is. Wat maybe zo mag zijn omdat er veel allochtonen in de buurt wonen, die de Nederlandse taal niet goed beheersenen zich dus niet kunnen uiten. Maar daar vergist mevrouw Klijnsma zich zwaar! Er zijn genoeg mensen die wel wat weten en wel goed kunnen beargumenteren. En het mooiste is: wij zijn als buurt één geheel, zo dragen wij elkaar naar voren.U heeft niks om op te staan, alleen uw machtspositie, waar ik mijn hoofd tegen een muur kan slaan. Hoe u zo een functie mag bezetten? Het is tijd dat wij die boomstam onder uw voeten wegzagen, en u slikt het wel want u blijft maar simpel ( ja sorry, mijn mening ). Ik hoop dat andere partijleden dit wel zien en ons als buurt begrijpen dit zijn dus nieuwe argumenten.- Wij als buurt hebben geen vrees, vrees is er natuurlijk voor onze kinderen. Maar we begrijpen dat het netjes zal lopen en er slechts circa 30 "gebruikers" naar binnen mogen. Kunt u mij vertellen waar de anderen gaan wachten?? Kun u mij dat zwart op wit zetten. Citeer Klijnsma: "Ja, in de buurt mogen ze niet blijven hangen ". Hoe wilt u dat bewerkstelligen, en wat voor relatief begrip is dat. Onze buurt tot waar is dat, hoe kan u een burger van Nederland verbieden om op een stoep te lopen of op een SPEELPLAATS ergens te gaan zitten? En dan neem ik niet eens een vooroordeel in hand dat aantal auto inbreken toe gaat nemen. Zoveel vertrouwen heb ik nog in onze gebruikers. Maar het "hangen" kan U niet tegen gaan niemand. Op dit moment heb ik nog NOOIT een "gebruiker" zien rondhangen in onze buurt, dit zal nu zeker gebeuren voor opening en na sluiting. Na sluiting is een gebruiker in een bepaalde staat, niet bij zijn volle 100% bewustzijn. Dit is zelf gezegd door uw betoog met een meneer van Parnassia. Iemand die niet bij zijn volle 100% is en door de buurt wandelt, wat kan dat allemaal tot gevolg hebben?Een verhoogd risico op problemen! Hebben wij op dit moment zo een verhoogde kans? NEE! Mevrouw Klijnsma, ik kan zo door blijven gaan om uw boomstam door te blijven zagen, zoals u ziet is onze vrees niet "stom" dmv. Losliggende spuitjes en roven in de buurt. Nee argumenten waarop U en niemand antw. heeft. En u weet wat ze dan zeggen: als het kalf verdronken is dempt men de put!!!!! Een GEBRUIKER die eigenlijk of een van de discussie avonden tegen ons moest argumenteren, heeft tegen u gezegd, als de buurt het niet wilt, moet het er niet komen, want dat brengt spanningen teweeg. Wat heeft u met zijn mening gedaan. In de wind geslagen omdat hij een GEBRUIKER is mevrouw Klijnsma??????? Zou uzelf toch zwaar in de vingers snijden mevrouw Klijnsma.................... IK BEN OOK EEN BETROKKEN BUURTBEWONER .

primaire bescherming
Gepost op: zondag 18 januari '04 - 15:34

Nou...wat valt er nog te zeggen op de reacties hierboven.
Het is misschien wel het geval geweest dat de buurtbewoners zich niet al te netjes hebben gedragen, dan bedoel ik dat ze misschien flink wat harde woorden hebben gezegd, uitgescholden. Maar ik neem het ze zeker niet kwalijk!!! 't Is mensenkennis............ouders zullen ALLES doen om hun kroost te beschermen. Net als in het dierenrijk, koste wat het kost, de ouder zal zijn kroost beschermen.
Ik denk dat de buurt heel duidelijk heeft laten weten wat haar standpunt is over de gehele situatie.
't Is toch heel simpel gezegd BELACHELIJK om een gebruikerspand tegenover een speelplaats te plaatsen! Laat staan dat, om een gebruikerspand te plaasten in een buurt dat helemaal wordt gerenoveerd van alle kanten. Overal nieuwbouwwoningen, winkels, etc. Wat er niet door je hoofd moet gaan, om HIER een gebruikerspand te willen plaatsen.
't Is heel simpel gezegd voor mevrouw Klijnsma, ....zij woont hier niet!
Een gebruikerspand plaats je ergens waar het aantal gebruikers 'hoog' is en toeneemt, niet in een buurt wat weer opbloeit, waar kinderen vrij spelen op straat.................als je verstand heb dan weet je wat ook wel.
Maar ja, .......... je kan het koppig noemen (het pand moet ergens worden geplaatst, dan maar waar er veel allochtonen zijn), egoistisch (omdat het niet jouw buurt is), of gewoon achterlijk.......
Meer heb ik er niet over te zeggen, ik woon in deze buurt...heb het naar me zin, zie het bloeien, zie hoe IEDEREEN zo goed met elkaar kan opschieten."' t zal erg zonde zijn als deze harmonie niet meer present zal zijn...

Angela

Reactie van Ron!!!!
Gepost op: zondag 18 januari '04 - 20:12

Een reactie van Ron, die mij machtigde om hem te plaatsen. Wij schijnen het 100% eens te zijn, want ik kan de actie van de jongen wel begrijpen, maar dat wil dus niet zeggen, dat ik er enig begrip voor heb, integendeel!!!!!!! Zoiets mag je nooit, maar dan ook nooit doen!!! Niet voor niets was er een phrase in 1 van de oude socialistische strijdliederen. "Niet met de wapens der barbaren".

Rons Mailtje:
Vrienden,

Allereerst een (mogelijk) misverstand voorkomen: ik ben erg gelukkig met Hans in het algemeen en onze discussie in het bijzonder. Van harte zou ik willen dat onze partij in Den Haag 2000 Hansen zou hebben, want ik denk dat het er dan allemaal beter zou uitzien. Mijn gemopper had betrekking op het HC-artikel van Rabin en dus niet op Hans. Ben dol op zijn manier van helder debatteren, zowel in de Meeuw als op ALV's. Dus dat bier komt wel goed!

Dus als Hans deze reactie wil posten, graag. Ik heb dan maar één probleem: ben het (bijna) helemaal met hem eens, dus weet ik niet zo goed wat ik terug zou moeten zeggen...

Ook ik baal gigantisch van de teringzooi en het gelabbekak van alle begripvollen! Zero tolerance mag van mij morgen beginnen: handhaven, ook als oom agent dan even niet je beste vriend is. En ook ik snap de moeilijke positie van veel allochtone jongeren: geen houvast, vallend tussen twee culturen etc. Maar ook ik vind dat 'snappen' iets anders is dan 'goedpraten'.

Alleen blijf ik Jetta het voordeel van de twijfel geven, maar dat komt omdat zij volgens mij het hart op de juiste plek heeft... Maar natuurlijk moet ze reageren in de Reiger! En ik weet zeker dat ze dat gaat doen.

Volgende week ben ik in Engeland, maar daarna weer alle tijd om op de site en anderszins mee te babbelen!

Ron

Reacties
Gepost op: zondag 18 januari '04 - 21:57

Reacties van bewoners: Ik word overstroomd met mailtjes van mensen uit de buurt. Beste mensen mijn hartelijke dank voor jullie hartverwarmende reacties. Om de wethouder, de burgemeester en de raadsleden enig inzicht te geven,van wat mensen beweegt plaats ik hieronder enige reacties, zonder vermelding van de naam van de afzender. Reactie 1: Ik weet niet ( zo gauw ) wie u bent beste meneer Hans v d Waal, maar ik vind uw commentaar op wethouwer Klijnsma belangrijk en u heeft het perfect verwoord. Mogelijk heeft mij in een van de betreffende bijeenkomsten gehoord als speker. Ook gisteren heb ik in de raadsvergadering als inspeker gevraagd aan klijnsma om haar definitieve beslissing niet door onze strot te duwen want daar is onze strot gewoon te klein !!!!! Namens mij persoonlijk en alle bewoners van harte bedankt voor alle steun in welke vorm dan ook om klijnsma te overtuigen om haar onacceptabele en omstreden beslissing zonder prestige strijd terug te draaien. met vriendelijke groet, m v g Reactie 2: bedankt namens mij persoonlijk, namens mijn gezin en namens de hele buurt . Weet u, ik vroeg klijnsma als inspreker bij de raadsvergadering om haar definitieve beslissing niet door onze strot te duwen, want daar is onze strot gewoon te klein voor ! We slapen nu al slecht, zijn kokend heet dat ze bloemkolen in haar oren heeft . Weet u , ziende is ze blind en horende is ze doooooooooooffffffff !!!!! Hoe lukt het ons om die bloemkolen uit haar oren te trekken..... m v g Reactie 3: Wij hebben uw teks gelezen, wat zeer aan ons hart ligt. U beschrijft onze gevoelens, onze machteloosheid zeer frapant. De manier waarop dat, doet lijken voor ons dat u een engel bent. Wij doen ons best om ons zichtbaar te maken, maar met onze kennis is dat niet haalbaar. (Jetta en Deetman kunnen wij niet aan) Graag nodigen wij u uit om ons te adviseren in deze moeilijke dagen. Met vriendelijke dank, en hopende op uw snelle reactie/bezoek En zo kan ik doorgaan!!!!! De frustatie en de machteloosheid van de mensen is frappant!!!!! De namen van de ondertekenaars gaf aan, dat het allemaal mensen met een oorspronkelijk andere herkomst zijn. Mensen die het allemaal op een fatsoenlijke wijze in onze maatschappij willen maken. Dit soort mensen heeft dit land zo hard nodig en zijn een voorbeeld functie voor hoe integratie wel zou kunnen slagen. Zo heb ik de laatste 8 jaar als parttime docent op een Hoge School het genoegen gehad, om heel veel jongeren van andere herkomst de kennis en een beentje wijsheid te mogen bijbrengen voor een plaatsje in de maatschappij. Niet alleen boekenwijsheid, maar ook veel praktische lessen van een Amsterdams straatschoffie opgeklommen met hardwerken en 's avonds en 's nachts studeren en veertig jaar ervaring in het internationale zakendoen. Het is dan altijd weer een plezier, als je zo'n oud leerling ergens tegenkomt en dan hoort dat ze het helemaal gemaakt hebben. In de kranten lezen we altijd over de dingen, die met integratie misgaan, maar er gaat gelukkig ook heel veel goed. En als we gewoon eerlijk de dingen benoemen die niet goed gaan, dan kunnen we ook gezamenlijk oplossingen vinden. Als je ergens ver aan de andere kant van deze aardbol je producten wilt verkopen, dan moet je je Nederlandse achtergrond totaal vergeten en je volledig kunnen aanpassen aan de usances en de gewoontes van dat land. Al is je positie in je eigen bedrijf nog zo hoog! Daar ver in de vreemde stellen al die titels en status dus totaal niets voor en ben je volledig op jezelf teruggeworpen. Je succes hangt voor een groot gedeelte af van je vermogen, om je in de positie van je klant te kunnen verplaatsen. Als je dan niet kunt luisteren, dan kan je de order wel vergeten. Wat ik mis bij heel veel prominenten in deze goedwillende partij is het vermogen om naar mensen te luisteren. Ze zijn zo vervuld van hun hoog verheven idealistische eigen gelijk, dat ze zichzelf totaal en de mensen waarom het gaat totaal voorbij lopen. Het is toch opmerkelijk, dat twee jaar na de verbijsterende verkiezingsnederlaag van de PvdA die de partij verweesd achterliet een wethoudster in dezelfde stijl handelt, die deze verkiezingsnederlaag heeft veroorzaakt. We konden ons toen niet in de gevoelens en gedachten van onze oorspronkelijke kiezers meer verplaatsen. Nu blijkt dat we ons al helemaal niet kunnen verplaatsen in de gedachten van onze nieuwe kiezers.

Oude kiezers
Gepost op: maandag 19 januari '04 - 02:36

What's new. Zwarte Madonna, Blauwe Aanslag, Duindorp, tramtunnel, Houtrust etc. De PvdA blijft ons verbazen.

p.bos

gebruikersruimte
Gepost op: maandag 19 januari '04 - 21:58

Vanuit de fractie wil ik graag toelichten waar wij nu staan in de discussie over de gebruikersruimte aan de Van der Vennestraat. Kort gezegd komt het erop neer dat wij in de commissievergadering van vorige week een serie vragen aan het college hebben gesteld die wij eerst beantwoord willen zien, alvorens als fractie een standpunt in te kunnen nemen over de door het college voorgestelde locatie aan de Van der Vennestraat.

Voorop gesteld wil ik er op wijzen dat wij ons als Haagse PvdA sterk maken voor een veiliger Den Haag. Dat veiliger Den Haag heeft een repressieve kant en een preventieve kant.
- De repressieve: meer en een slagvaardiger inzet van politie, inzoomen op 'hotspots', handhaving en nog eens handhaving, etc.
- De preventieve: andere vormen van zorg en begeleiding bieden aan verslaafden, dak- en thuislozen, effectief jongerenbeleid, etc.

Na rijp beraad hebben we er als Haagse PvdA - bewust voor gekozen om ook in Den Haag gebruikersruimten voor verslaafden te realiseren teneinde overlast in de openbare ruimte
tegen te gaan. De ervaring in andere steden (Utrecht, Apeldoorn, Rotterdam) leert dat zo'n benadering bijdraagt aan zowel de veiligheid op straat als aan de zorg voor de verslaafden zelf.

Over het collegevoorstel om de eerste ruimte aan de Van der Vennestraat te realiseren hebben wij nog onvoldoende in beeld waarom deze eerste ruimte aldaar zou moeten komen.

In de kern komen onze nadere vragen op het volgende neer.

1. Op welke plekken in de Schilderswijk is er sprake van overlast in de (semi)openbare ruimte als gevolg van drugsgebruikers en waar zijn de meeste klachten.

2. Welke locaties zijn in en rond de Schilderswijk onderzocht en wat was de argumentatie voor het afvallen en aanhouden van de betrokken locaties.
Daarbij willen we uiteraard weten of er goede alternatieve locaties voorhanden zijn.

3. Is er bij de locatie Van der Vennestraat goed gekeken naar de effecten voor de directe woonomgeving, zoals het wijkpark bij de Van der Vennestraat. Van dit park maken veel kinderen en hun ouders gebruik en de zorg voor de negatieve effecten (gebruikers, dealers, criminaliteit) is groot.

4. Op welke wijze heeft het college met de buurt en de direct omwonenden gecommuniceerd, gelet op de reacties tot dusverre.

5. Waar is de tweede locatie voor een Haagse gebruikersruimte gepland en is het college voornemens om deze tweede ruimte spoedig te realiseren.

Het college zal spoedig met nadere informatie komen, waarna wij de fractiediscussie vervolgen en uiteraard opnieuw het overleg met de wijk aangaan.

Tineke van Nimwegen
raadslid PvdA

Tineke van Nimwegen, raadslid Pvda

RIOOLPOLITIEK B&W
Gepost op: maandag 19 januari '04 - 23:56

NIET VERDER EN DIEPER NAGEDACHT DAN UW NEUS LANG IS B & W ????
MET ALLE RESPECT VOOR JULLIE ALS MENS ZIJNDE , MAAR LAAT MIJ TOE OM JULLIE TE VERTELLEN WAT IK OP MIJN HART HEB.

Bolkenstein zei net in netwerk dat de integratie van de Surinaamse vrouw heel goed is verlopen.
Ik behoor tot die groep, dus verleen ik mezelf het stille recht om deze beoogde Venne Park locatie ter discussie te stellen.

Wat zijn de besparingen in de exploitatiekosten van een gebruikersruimte als er een geschiktere locatie wordt gekozen ???

Ik denk aan :

- minder inzet van intensief politiecontrole
- minder aangifte van bewoners aan de politie van
criminaliteit en overlast
- minder extra belasting van de leerkracht die het
nu al erg druk heeft met leerachterstanden en
gedrag van leerlingen op deze 4 erg kleurrijke
scholen in directe omgeving
- minder extra werk voor de jeugdzorg, die nu al
lange wachtlijsten heeft
- minder werk voor parnasia door behandeling van
gefrusteerde vaders en moeders hier.
- minder geldverspilling voor pvda, omdat
terzijnertijd bij nader inzien hoeveel problemen
dit midden in een bloeiende woonwijk zal
veroorzaken, er toch verplicht naar andere
locatie zal moeten worden uitgeweken
- minder overlast voor de vele winkeltjes in de
omgeving
- enz enz
- enz enz

Ondoordachte, definitieve beslissing !!!!
Te waarderen is dat wethouder Klijnsma wilt zorgen voor de harddrugsverslaafden.
Maar doe het dan goed, want uw beheerscommissie is geen tovermiddel !
Als puntje bij paaltje komt is de realiteit wat anders , Jetta !
Ik ERGER ME KAPOT aan uw vergelijking met Apeldoorn. Zijn daar kwetsbare groepen jongens en meisjes voor de deur ???
Zijn daar 90 % ------> 1.9 leerlingen ????/
Zijn daar direkt dichtbij een bepaalde groep Marokaanse jongens ? ----> denkt u eens aan die jongeman die insprak op die raadsvergadering en u namens 20 andere vrienden vroeg om de druk op hun niet te vergroten ???

Wit u het sociale leefmilieu van deze mensen verbeteren of verslechteren ?
Beseft u wel enigszins dat turkse en marokaanse kinderen weinig vertier in huis hebben en dus liefs de ganse tijd na school buiten op straat en in het park vertoeven ?

Ik ben sterk voorstander van prestatiegericht te leven, nl hard werken en goed leven .
Wat voor prestaties moeten deze kinderen, jongeren leveren als ze straks dagelijks in hun
straten geconfrontreerd worden met de gevolgen van harddrugs ???
Wilt u de risico lopen dat er 1 of meer gezinnen hier kapot gaan : SLECHT VOORBEELD DOET TOCH OOK NALEVEN, VOORAL ALS JE ZELF AL NIET ALTIJD STERK IN JE SCHOENEN STAAT ???

Niet alle ouders van de kinderen hier zijn dusdanig ontwikkeld dat ze in staat zijn hun kinderen te behoeden voor gevaren die u ze wilt voor schotelen.
Niet alle ouders kiezen het hazepad door te verhuizen, de zwakken zullen blijven, en juist die pakt u !!!

Een Hollandse overbuurman zei onlangs, dat als 1 junk zijn kind wat doet hij die junk direkt in zijn tuin zou begraven . Dergelijke geluiden hoor je hier, we kunnen ze beter nu benoemen dan als het te laat is. Begrijpt u , mevrouw Klijnsma ??

Heeft u zich afgevraagd of die harddrugsverslaafden hier wel veilig zullen zijn ???
Dergelijk vraag stelde een belangrijk iemand die dag aan u in die raadsvergadering.

Denkt u dat de politie u grootste houvast is als u hier zou openen ???
DE buurtmensen, die zouden moeten willen, dan pas heeft u plan kans van slagen. Maar ziet u nu na verloop van alle afgelopen tijd niet in, dat het emotionele denkvermogen van deze buurt bij lange na niet zo ruim is als de uwe ??? Reden waarom eigenlijk ? De buurt WOONT WELISWAAR IN EEN ACHTERSTANDSWIJK < MAAR DE MENSEN ZELF ZIJN NIET ACHTERLIJK !!!
Ze gebruiken zelf het realistisch gezond verstand, wat wij eerder zouden verwachten van zulke gestudeerde, wijze mensen als jullie.

De buurt wacht ademloos af of u voor 1 keer eindelijk naar hun argumenten wilt luisteren.
Een verkeerde beslissing zult u niet moeten nemen, u kunt 100 keer liever een verstandige beslissing nemen.
De buurt spreekt elkaar dagelijks op straat over uw nieuwe plannen en de woede en diepe angst is gegrond, ook al begrijpt u op afstand dat niet zo goed.

Weet u , meer dan 95 % begrijpt u niet. En de woorden die ze kiezen steken ze niet onder stoelen of banken. Mevrouw Klijnsma, ik respecteer u wel, ook al begrijp ik u nu niet meer.

Nogmaals , dagen jullie deze buurt niet nog verder uit , door hun emotie die ze nu al zolang in de greep heeft hebben ze soms hun verstand niet meer in bedwang in deze kwestie.
Mevrouw Klijnsma , U noemt het dreigementen, zij noemen het MACHTELOOSHEID TEGENOVER U !!!

VOLKSVERTEGENWOORDIGERS MOETEN LUISTEREN NAAR DE BETROKKEN BURGERS !!!
DE BUURT ROEP EN SMEEKT AL LANG GENOEG< MISBRUIKEN JULLIE JE MACHT BIJ JE EIGEN KIEZERS NIET!!!


SHIRLEY M

SHIRLEY M

HOEZO HOTSPOTS ?????
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 00:42

..... inzoomen op hotspots....

LET WEL, de van der venne park is wel een zgn hotspots park , MAAR NERGENS STAAT IN DIT GEGEVEN DAT ER SPRAKE IS VAN OVERLAST VAN DRUGSVERSLAAFDEN.

WEL IS ER OVERLAST GEWEEST VAN ILLEGALEN BULGAREN EN JONGEREN DIE ZICH VERVEELDEN !!!
Deze bulgaren zij zo goed als vertrokken van hier gezien het opheffen van de parkeerplaatsen naast park [ sliepen in hun geparkeerde busjes hier ]
Door de aanpak van de buurt en de politie is dat jongeren probleem vrijwel nihiel nu.

DUS VOOR ALLE DUIDELIJKHEID< ER IS NERGENS IN DAT HOTSPOTS GEBEUREN VAN HIER IETS VERMELD OVER DRUGSPROBLEEM OFTWEL DRUGSOVERLAST.
HOE ZO, vraag u zich af ?!
SIMPEL< OMDAT ER HIER IN DIT GEBIED RONDOM DEZE STRATEN EN PARK WERKELIJK GEEN VERSLAAFDE RONDHANGT OF ALS ZODANIG WANDELT.
En gelooft u het maar, want wij wonen dag en nacht hier, en wij weten het beter dan wie dan ook !!!
OF WILLEN JULLIE WEER DAT WIJ MET HONDERDEN HET AAN DE BURGEMEESTER EN AAN WETHOUDER KLIJNSMA MOETEN KOMEN VERTELLEN ????

MET VEEL RESPECT VOOR JULLIE< MAAR ZIENDE ZIJN JULLIE BLIND EN HORENDE ZIJN JULLIE DOOF !!
EXCUSES VOOR MIJN WOORDEN< MAAR DEZE GEVOELENS ROEPEN JULLIE WEL OP BIJ ONS.
En u zou moeten weten, dat ik me vergeleken bij vele hier nog redelijk netjes uitdrukt.
Jullie lijken wel een bierkaai waartegen wij moeten vechten.
Onze overmogen lijkt klein, en toch voelen wij dat wij als een dijk tegenover jullie staan !!!
Kijk eens wat jullie met ons doen , het is nu bijna 1 uur in de nacht, terwijl ik morgenvroeg naar mijn werk moet , schreeuw ik namens de buurt om aandacht .

Let op, niet iedere buurtbewoner hier is een GHANDI of MANDELA.
Trouwens, zelfs de beste maken fouten. Momenteel zijn jullie pvda daar een duidelijk voorbeeld van.

Een van de grootste raadsels voor deze mensen is ook hoe een Wethouder van onderwijs dhr Heijnen definitief meebeslist voor deze kinderrijke locatie.

Loop niet als een makke schaap achter wethouder klijnsma aan, maar neem een eigen weloverwogen beslissing en houdt uw rug recht.
Dat getuigt van persoonlijkheid van sommige leden van de pvda, niet zoiets te openen tegenover speelplein.

m v g

SHIRLEY M

SHIRLEY M

WAAROM PERSEE EEN DRUGSPAND????
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 22:28

Mv. Klijnsma, waarom wild u persee die oude politieburau voor harddrugsverslavende gebruiken. terwijl wij als schoolgaande kinderen dat pand heel goed zouden kunnen gebruiken, neem als voorbeeld een pand voor huiswerkbegeleiding, vrouwenactiviteiten, bijlessen, computercursussen voor vrouwen/jongeren en een naschoolse opvang voor jongeren (meisjes zowel jongens) dan hoeven de jongeren niet na schooltijd op straat te zwerven.

ik heb 2 jaar lang geen engels gehad vanwege het docenten tekort en nu zit ik in me examenjaar en heb erg veel moeite met engels.

U weet wat er van de week is gebeurt met mr. Van Wieren, messchien kunt u voorkomen dat dit weer gebeurt, door de jongeren die na de schooltijd op straat zwerven te begeleiden naar het pand, daar kunnen ze bijvoorbeeld activiteiten doen en wat zo belangrijk is, daar kunnen ze praten over prooblemen die ze op school/thuis hebben en er kunnen geleerde mensen bij zijn die de jongeren dan zeggen wat de oplossing is.

Dus ik wil aangeven dat het pand voor betere dingen is te gebruiken.

IK HOOP SERIEUS GENOMEN TE WORDEN!!!!
WANT DIT KAN EEN HELE GOEDE OPLOSSING WORDEN NAMENS DE HELE SCHILDERSWIJK !!!!!

GEBRUIKERSRUIMTE
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 22:59

De omwonende van de van der Vennestraat,
Ik woon al 30 jaar in de schilderswijk ik weet wat er nodig is aan onze wijk. Wij zijn tegen jouw plannen dat er een drugspand moet komen. Denk nog een keer goed na over jouw plannen. Luister goed naar de stem van de bewoners. Wij willen onze wijk iets met multiculturele activiteitsruimte voor vrouwen en onze kinderen doen. Je moet geen rozen plukken en brandnetels plaatsen. U weet dat rozen lekker ruiken, maar uw plannen die laat onze wijk een rotte geur achter. Neem de plannen van D66 nog een keer door.

Z. Tiryaki

GEBRUIKERSRUIMTE
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 23:01

De omwonende van de van der Vennestraat,
Ik woon al 30 jaar in de schilderswijk ik weet wat er nodig is aan onze wijk. Wij zijn tegen jouw plannen dat er een drugspand moet komen. Denk nog een keer goed na over jouw plannen. Luister goed naar de stem van de bewoners. Wij willen onze wijk iets met multiculturele activiteitsruimte voor vrouwen en onze kinderen doen. Je moet geen rozen plukken en brandnetels plaatsen. U weet dat rozen lekker ruiken, maar uw plannen die laat onze wijk een rotte geur achter. Neem de plannen van D66 nog een keer door.

Z. Tiryaki

!!!! SLAPELOZE NACHTEN !!!!
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 23:04

Mv. Klijnsma als ik moet denken dat er drugsverslavende komen tegenover mijn huis, word ik daar helemaal ziek en overspannen van, want ik heb 2 kinderen en mijn jongste kind is van 13 jaar (hij zit in de pubertijd) u zult weten dat de pubers van tegenwoordig alleen maar stoer willen doen. ik krijg er SLAPELOZE NACHTEN van als ik moet denken dat mijn zoon in aanraking komt met drugs.

Dat is niet alleen angst wat ik hierboven vermeld maar ook tegelijketijd de waarheid/feiten.

Drugsverslavende zijn ook mensen wij hebben daar begrip voor, het zal je kind maar wezen, maar doe dat dan in een buurt waar die drugsverslavende zijn, dan kunt u ze pas helpen, want wij hebben hier geen verslavende. Doe dat in een beurt waar ze echt zijn

Wij zijn er niet tegen dat u zoiets wilt voor de drugsverslavende, maar dat kan niet gebeuren in een beurt waar kinderen spelen en waar huisvrouwen zich kunne ontspannen.

DUS NEEM A.U.B GEZONDE BESLISSINGEN VOOR ZOWEL ONS ALS DRUGSVERSLAVENDE, EN DENK DAAR GOED OVER NA....

normaal niet
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 23:20

mensih julie weten ik niet goed holando weten maar ik worden ziek van dit toestand ik niet eens meer wetewn welke sitiraat ik wonen is tog raar valla ik 9kinderen heben ik niej wille mijn kind snijv snijv doen ik niej werken ik uitkiring heben ik niej genoeg geld hebben voor kindiren straks denken mijn papa geen geld oor mi duz ik drugs verkopen veel geld verdienen......................................................................................................... YOGD VAN TIGENWORDIG VIL SNIJF SNIJF DOEN

MAHMUT EL RUZI

normaal niet
Gepost op: dinsdag 20 januari '04 - 23:21

mensih julie weten ik niet goed holando weten maar ik worden ziek van dit toestand ik niet eens meer wetewn welke sitiraat ik wonen is tog raar valla ik 9kinderen heben ik niej wille mijn kind snijv snijv doen ik niej werken ik uitkiring heben ik niej genoeg geld hebben voor kindiren straks denken mijn papa geen geld oor mi duz ik drugs verkopen veel geld verdienen......................................................................................................... YOGD VAN TIGENWORDIG VIL SNIJF SNIJF DOEN

MAHMUT EL RUZI

Drugsgebruikersruimte uit preventie ?
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 00:05

Mevrouw van Nimwegen,

Ik ben heel blij dat u ook een reactie heeft gegeven.

COMMUNICATIE:

Mevrouw Kleinsma heeft een prachtig charme offensief gevoerd. In de Haagsche Courant medio september mochten wij lezen dat er hier in ons van der Vennepark een Drugsgebruikersruimte geplaatst zou worden. In de krant stond dat de bewoners niet gereageerd hadden. Dit was de eerste keer dat wij van de ruimte hoorden/lazen!!! Hoe konden wij in hemelsnaam reageren ? Gelukkig waren er enkele bewoners zo allert.

De inspraakavond in de Mussen was een aanfluiting aangezien wij de bewoners wel aangehoord werden maar niet gehoord. Concrete antwoorden kregen wij niet op onze vragen. Kort na deze inspraakavond was er wel een reactie van J. Kleinsma in de Posthoorn, weer een daad van haar charme offensief, onze angsten werden gebagetaliseerd en gesjoemeld met cijfers, wij waren met honderden betrokken bewoners in de Mussen geweest niet met tientallen. Ook werd er gesuggereerd dat wij wij een drugsoverlast probleem zouden hebben. Wij hebben dit niet. Ik verzoek u vriendelijk dit na te gaan. Kom eens een dagje zitten op een bankje in ons park. Ons van der Vennepark. En zie de realiteit. Onze realiteit.

Niet die andere realiteit van B&W

In een prachtig gekleurd foldertje dat wij ook ontvangen hebben, werd geprobeerd om ons te overtuigen dat de drugsverslaafden wel mee vielen Er werd ook vermeld dat er met de bewoners overlegd zou worden !!! HOEZO OVERLEG ? Er stond ook in dat er ongeveer 2000 drugsverslaafden zijn in de wijk. Wat voor zoden zet het dan aan de dijk dat er 30 per dag even geholpen worden voor een paar uurtjes per dag !!


ALTERNATIEVEN

Wij hebben die verscheidene malen aangedragen. Er is echter niet op gereageerd. Toch wel vreemd voor een Wethouder die een hele commissie heeft. Kan die commissie ook niet eens zelf alternatieven aandragen ? Wij zijn gewoon onervaren burgers die vanwege deze kwestie de koppen bij elkaar hebben gestoken.


DE ANDERE DRUGSGEBRUIKERSRUIMTEN


Ons is medegedeeld dat die in Laak komen en in de Stationsbuurt. Zijn de bewoners daar eigenlijk ook op de hoogte ?? Jullie van de fractie eigenlijk ook ?
PLEKKEN WAAR ER DRUGSOVERLAST IS IN DE SCHILDERSWIJK

Ons verzoek is om een aantal van de gemeenteraadsleden hun huiswerk te laten doen en een wandeling te laten maken door de Paul Krugerlaan, Delftselaan in Transvaal. Aangezien de Konining dat indertijd ook onverwachts heeft gedaan, zouden zij het toch ook wel moeten durven.

Een drugsgebruikersruimte als preventieve maatregel ? Als dat pand hier komt vanwege preventieve overwegingen is er grote kans dat er binnen no -time weer repressief opgetreden zal moeten worden omdat er dan drugsverslaafden aangetrokken zullen worden.

Zo lusten wij er nog wel een paar.

Hier plaatsen uit preventie:

Een mooie manier om een gebruikersruimte wit te wassen. In een stukje schilderswijk als deze met zoveel potentie zie ik nog niet zo snel drugsverslaafden rond gaan hangen. Het sociaal netwerkt is daar te sterk voor. Ik zie het juist wel gebeuren als dat druggebruikerspand hier komt.


J. Goli

Ook een betrokken bewoner

Geen drugs pand hier in de wijk.
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 01:48

Sorry Mevrouw Kleinsma waarom hier in de buurt wilt u een drugs pand openen?
WIJ als ouders hebben een slapeloze nachten voor onze kinderen in de toekomst en trouwens het is de enige speel plaast in de buurt dat de kinderen kunnen nog spelen .
Denk eens goed na tussen een woonwijk en heel wat scholen in de buurt en het ergste is dat de kinderen daar ook langs moet lopen .
Om naar school te gaan .
Zoek een ander lokage maar niet in dit buurt,hou er mee nu op want de maat is bijna vol .
als u zo graag toch wil hebben neem dan hun liever in jou huis dat is dan veel beter zo dat je ook mee kan doen.
Onze kinderen zijn leef en leed maar dat weet u niet omdat u zelf geen kinderen hebt vandaar .
Dus hou er mee op met de drugs pand in de oude politie bureau te openen ,want ik en de wijk politie en nog een paar mensen om die problemen over last ,van drugs inbraak enz/voort .
Op gestraat zo ±10jaar geleden met buurt preventie en u wilt het weer zo terug draaien.
Zo dat ze weer terug komen ,dus mooi niet .
Vraag aan DHR Deetman ook over de buurt preventie hij weet het ook heel goed .

BADAL

De oplossing binnen handbereik
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 11:57


Geweldig al deze betrokken reacties ook van bewoners rond het Van der Venneplein. Hun argumenten gaan veel verder dan zonder meer een dergelijk gebruikerspand niet in hun achtertuin te willen. Ik ben het geheel met Hans de Waal eens en dat niet omdat hij het over de verstikkende politieke cultuur in onze stad met mij eens is. Goed dat PvdA-bestuurslid Ron van der Veer Hans in zijn verhaal steunde, maar Jetta niet afviel. Het is trouwens een voorstel van het gehele college dus ook van de wethouders van de VVD en het CDA. dDie zijn daar allemmal op aan te spreken.

Als ik vervolgens het verhaal van Tineke lees dan weet ik zeker dat we er als PvdA met elkaar en met andere partijen wel uitkomen. Er lijkt namelijk geen andere conclusie mogelijk dat dit niet de goede lokatie voor een gebruikersruimte is, maar dat dergelijke ruimtes er elders in de stad wel moeten komen.

Naar ons stadsbestuur toe zou ik willen zeggen: goede communicatie met burgers en bewoners is niet hetzelfde als uitleggen, en als ''ze" het dan nog steeds niet begrepen hebben beter en met een mooie folder nog een keer uit te leggen, waarom wat het college in al zijn wijsheid wil het enig juiste is. Neem sportief uw verlies in deze kwestie. Laat weten dat u zich door de bewoners en anderen heeft laten overtuigen. Dat zal u sieren en dat zal door de kiezers gewaardeerd worden.

denk ook eens aan de kinderen!!!!!!!!!!
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 14:40

beste mensen die beslissen voor een gebruikers ruimte in het v/d vennepark,ik kom zelf uit zoetermeer maar ben elke dag in de buurt van het vennepark,de kinderen spelen er elke dag en het is nog wel winter moet u nagaan als het zomer is,waar moeten die kinderen spelen als er een gebruikers ruimte komt,tussen de gebruikers zelf?????? moet u luisteren ik ben 22 jaar en heb nog geen kinderen maar ik ben wel oud en wijs genoeg om te weten en te begrijpen dat er geen kinderen tussen juks kunnen spelen!! hou mij tegoede hoor het zijn ook mensen maar u weet zelf wel dat het v/d vennepark een speeltuin is en dus geen goede locatie voor een gebruikers ruimte!!

drugspand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 15:25

ik was degene die bij het stadhuis namens de jongere had gesproken
mijn tekst was veranderd omdat het anders de sfeer zou veranderen in de zaal
maar nu vertel ik mijn verhaal
wij zijn vlede week zondag op het vennepark allemaal aangehouden we moesten ons legitimeren en er werd in ons zakken geken
een agent van bureau heemstraat zei letterlijk (en nu uitelkaar omdat er een samenscholingsverbod was) wij voelen ons bedrogen omdat er is verteld dat vennepark geen noodgebied was/is en word
daar klopt niks van
wij hebben nu gelukkig een goei band met bureau heemstraat we zijn met een aantal agenten naar amsterdam gegaan om te paintballen we kregen een hechte band met de politie nu zijn wij blij dat we kunnen opschiten met de politie want er was een tijd dat we elkaar niet uit konde staan
wij weten als de drugspand er komt veel politie zal zijn maar er is niemand die ons kan garanderen dat het geen noodgebied zal worden wij zijn zelfs bang dat de hechte band met de politie zal vervagen
als de drugspand er komt word er zoveel verpest voor de bewoners en jongeren en kinderen
de mensen van poletiek die nog twijfelen lees dit en denk goed na voordat je een besluit neemt want als je voor de drugspand bent besef dan wel hoeveel schade je kan aanrichten voor de bewoners/jongeren en kinderen
anders wonen we binnekort in een getto
alvast bedankt

vennepark
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 17:33

maak er een jongere centrum van geef ons die pand voor huiswerkbegelijding voor nederlandse taal lessen voor oudere vrouwen (marokaanse/turkse) wij hebben een taal achterstand daar zit de poletiek toch mee dan kunnen ze ons mee helpen om die pand te geven aan mensen die een toekomst hebben en niet aan verslaafde die niet meer te helpen zijn
want er komen verslaafde in de pand die niet meer te helpen zijn die geen dak boven hun hoofd hebben die moeten stelen om drugs te kopen
die de die de cijfers van criminaliteit laten stijgen
zij hebben geen toekomst meer wat jammer is die mensen verpesten schilderswijk
mensen van andere steden zijn bang omdat er zoveel junken hier zijn
we moeten met ze alle schilderswijk omhoog krijgen en niet wat klijnsma en de burgemeester doen zei willen schilderswijk niet omhoog krijgen maar omlaag het heeft al zo'n slechte naam
is het dan niet verstandig om zo'n pand goed te benutte om er een wijkcentrum of dergelijke te maken

AGRESSIE.....
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 17:35

JETTA , je zegt in de raadsvergadering dat de agressie nu tegen het pand is gericht.

FRUSTATIE

FRUSTATIE noemen wij het , omdat jij deze mensen tot zulke wanhoopsdaden dwingt.
Deze mensen zijn blijkbaar RADELOOS van ANGST en WOEDE !!!!

JETTA, zie toch in dat het geen slechterikken zijn.
Zij wilden je aandacht in het begin trekken door handtekeningenaktie, door protestmars, door praten, door massaal in Musse aanwezig te zijn, enz enz

Zij voelen dat ze niet door je olifantenhuid door dringen [EXCUSES] .

Hoe heb je toch B & W kunnen overtuigen, had je in godsnaam niet de realiteit wat je hier gehoord had ook werkelijk gehoord ??????

Weet je, MACHT ligt niet allen in die hoge torens van jullie daar oa omdat jullie de gelden daar een bestemming kunnen geven, neen. De macht ligt bij de massa, die is met zijn allen verantwoordelijk voor het gebied waar ze wonen.

Als je deze mensen eens echt zou kennen, Jetta dan zou je ze niet aggressief noemen.
JE ZOU DE LIEFDE EN DE WARMTE VAN HUN IN HUN OGEN EN HARTEN OOK VOELEN !!!!

DEZE DIVERSE CULTUREN BIJ ELKAAR HEBBEN BEWEZEN DAT ZE LIEFDEVOL ZIJN, WANT HOE ZOUDEN ZE ANDERS ZO VREEDZAAM ONDANKS ALLE VERSCHILLEN NAAST EN MET ELKAAR KUNNEN WONEN.

ALS JE DIT AGGRESSIEF NOEMT , DAN HEB JE HET BIJ HET VERKEERDE EIND, beste wethouder.

DUS BELAAG DEZE MENSEN NIET MET DE POLITIE, want waar ze u ook iets komen vertellen, [bv stadhuis] , u staat klaar met te veel politie.

IK weet dat je een goede hart heb, JETTA, je zal met opgeheven hoofd zegevieren als je deze mensen hun gelijk geeft.

Het zal je lukken om de koppen van de kranten te halen met de eerste gebruikersruimte in Den Haag, alleen op een geschiktere locatie waar wel overlast is.

IK begrijp dat je moeilijke dagen heb Jetta, maar zie in dat wij het 100 keer moeilijker hebben.

Veel wijsheid, en sterkte JETTA !!!

SHIRLEY M

SHIRLEY M

voor jetta klijnsma
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 17:52

je hebt de bewoners niet ingelicht dat er een drugspand komt wij hebben het allemaal uit de krant vernomen we hebben je 2000 hantekeningen gegeven die willen wij wel even terug zien en wij willen ook zien hoe je ons geinformeerd heb kom met die zogenaamde brief
wij vertrouwen je niet meer
dit geld alleen voor klijnsma niemand anders hoeft zich aangesproken voelen behalve jetta klijnsma
maar jullie moeten wel achter ons staan

bewoner schilderswijk

ZWAAR GEWICHT.....!!!!!!
Gepost op: woensdag 21 januari '04 - 23:02

GROOT FORMAAT !!!!

HIJ WEET VAN AANPAKKEN .
DE ZWAKKEREN KRIJGEN STEUN VAN EEN GROOT KALIBER !!!!

EEN OUWE, EEN TAAIE IN HART EN NIEREN , ERVAREN , BESTE .... DIE RECHT OP ZIJN DOEL AF ZAL GAAN !!!

HIJ HEEFT DE WERELD RONDGEREISD, WEET VAN ZAKEN, IS WIJS EN HEEFT OVERWICHT !!!

BOVENAL HEEFT HIJ HART VOOR DE ZAAK !!!!

..... ALS UIT DE HEMEL KOMEN VALLEN......

DE KRACHT VAN DE BURGER IS NIET TE ONDERSCHATTEN....

ALS JE TROEBEL WATER IN HELDER WATER MENGT KRIJG JE TROEBEL WATER !!! ...IS EEN ZWARE....


SHIRLEY M

SHIRLEY M

SHIRLEY M

Wij hebben een lange adem
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 00:00

Shirley,


Oema nanga man, alla malla wan !!


Oftewel Vrouwen en mannen wij maken 1 vuist !!!

Inderdaad de kracht van de burger is niet te onderschatten. De burger maakt de politicus.

Kleinsma heeft ons agressief genoemd ?

Kinder laten krijten, handtekeningen aanbieden, inspreektijd benutten, mailen, schrijven, gemeenteraadsleden uitnodigen, de pers erbij halen, ons goed recht !! En wij zijn nog lang niet klaar.

Mischien is dit een voorzichtig einde van een niet goed doordacht plan.

En wie weet hebben de gemeenteraadsleden wel eens van het sneeuwbaleffect gehoord. Steeds meer mensen zijn benieuwd wat er nu besloten zal worden.

Wederom die ook zo zeer betrokken bewoner in hart en nieren.

Haar plan ons zo door de strot duwen is pas een daad van agressief beleid.

wij willen geen drugspand
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 00:06

geachte kleinsma,

wij zijn bezorgd dat hier een drugspand komt
maar wij hopen niet dat het er uiteindelijk van komt
wij ouderen zijn al bang laat staan onze kinderen
zoal mijn kleindochter zij heeft met de antie drugspand actie een poppetje getekend die aan het huilen was toen vroeg ik aan haar waarom heb je die getekend?
toen antwoorde ze, dat ze bang was voor die junken die gaan komen in ons speelpark
mvr. klijnsma als een kind van vier jaar al iedere dag aan haar oma vraagt wanneer komen die junken?
als die junken in ons park komen ga ik niet meer naar school en kan ik niet meer buiten spelen omdat ik banggggggggggg ben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fatima harroud

oplossing gebruikersruimte!!!!!
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 00:06

Beste mensen wakker worden de Nederlendse
regering steunt al jaren het belachelijke aanpak van drugs.de economie draait hier op gratis 3. kg coke mag je brengen als je gepakt wordt laten ze je gaan,coffee shops,de drugs beleid van nederland
wordt over de hele wereld gehekeld.anno 2003. (Berlijn )MINISTER DONNER van justitie in discussie met de duitse minister ,zo een beslissing tuurlijk dat kan ook weer bij.die stomme buitenlanders snappen er toch niks van want die zijn niet genoeg geintegreerd. de hele dagelijkse aandacht op de media en in de politiek is elke dag het zelfde.inburgeren ,hamburgeren net of zij niks te doen hebben.of wij de zonde bokken zijn.van deze samenleving. ja hoor PVDA deze gebruikers
ruimte moeten de jullie bij het Binnenhof vestigen.
met deze verslaafden op pad plus de nieuwe junks van elders .beste oplossing kost ook niet veel laten afkicken op wadden eilanden laten baggeren ,werken kost ook niet veel al die gedoe met de parnassia.mensen gebruik jullie verstand eens............

weer politie 21/01/2004
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 00:13

wij waren aan het vergaderen bij het buurtpunt over het drugspand
meneer hans van waal vertrekt net naar huis en 5 min. later worden de jongens op plein weer aangehouden en weer de zelfde verhaal ze mogen niet bijelkaar staan waar zijn jullie nou mee bezig vraag ik me af
het moet geen noodgebied worden
wij willen dat de jongens gewoon met rust gelaten worden tenzij de jongens iets verkeerd doen wat nu niet is
denk goed na wie de opdracht geeft aan de politie het gaat totaal verkeerd totdat er weer problemen zijn met de politie

boze bewoner

BURGERMEESTER DEETMAN
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 01:32

Geachte burgervader Deetman,

Ookal ziet wethouder Klijnsma deze zaak anders, U als burgervader moet het toch wel beter weten ???

Want wat moeten wij als onze eigen Burgervader ons niet meer begrijpt ???

Wat zou uw beweegredenen moeten zij om ons zo in de steek te laten ???

Telt het voor u niet , dat wij hier in de buurt geen harddrugsverslaafden hebben rondhangen ???

Telt het voor u niet , dat er vele jongens en meisjes voor het pand lopen en spelen ???

Telt het voor u niet meer , dat het project Bockstraat en de Nachtpreventie van u de beste prijzen heeft gekregen ???

Telt het voor u niet , dat al deze bijzondere prijzen door de komst van harddrugsgebruikers uit andere buurten/wijken helemaal teniet wordt gedaan ???

Telt het voor u niet , dat wij bewoners recht hebben op leefbaarheid ???

Telt het voor u niet , dat wij proberen ondanks zoveel verschillende afkomsten , met normen en waarden te leven ???

Of telt bij U, mensen die normen en de waarden hebben vergooid?
Burgervader, wie zit U te beschermen en wat wilt U kweken. Ik zal duizenden keren mijn hoofd breken voor ik begrijp, waar U mee bezig bent.

WIE MOET HIER BESCHERMT WORDEN?

En over Uw pasjes? Waar praat U over, welke pasjes tellen voor wie? WIE IS ZIJN PASJE KWIJT ??????????????????
Wilt U echt ophouden om het over pasjes te hebben, het leven bij zo'n drugsverslaafde is ver zoek, laatstaan een pasje.

Ik ben echt pissig, ik/wij voelen ons zo machteloos.
Zelfs U, waar ik zoveel respect voor heb gehad door al de jaren heen, speelt met ons en onze kinderen.

Even over uw beheerscommisie; wie of wat zou daarin zitting moeten nemen?
Wat een onzin, eerst haalt U alle rotzooi op ons dak, dan moeten wij/scholen/moeskeen zitting in nemen? Dus de scholen gaan de harddrugs gebruikers begeleiden. Wat een LACHERTJE.

En burgervader, U zet de politie wel goed onder druk hé. Die worden nu kierewiet van U.
De politie zegt het tegen iedereen die het wilt horen, dat U hen manupileerd en onder druk zet. Het klinkt als mafia praktijken van Uw kant.

Het zijn harde woorden, maar ware woorden.
Denkt U dat wij werkelijk zo stom zijn, om Uw fabeltjes te geloven?
Echt niet burgevader, echt niet.

U en Uw formidabele reputatie, laat zich toch niet aan het karretje van mevr Klijnsma spannen?

Gezin Marapin

Gezin Marapin

NACHTMERRIE
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 01:59

Jasja,

Tiede tamara wi oe loekoe moro vara.....

Zie je Jasja, we kunnen niet slapen .

Met open ogen om 2.oo uur in de nacht zitten we nog wakker om ons hersens te kraken.
DAT DOEN KLIJNSMA EN DEETMAN ONS AAN, terwijl we allebei morgen heel vroeg moeten opstaan , kinderen regelen... en haasten naar onze werk.

NACHTMERRIE, MET OPEN OGEN , terwijl ik ook zo heerlijk zou slapen in betere tijden.

We laten ons niet klein krijgen, hoe meer ze doen alsof ze ons niet begrijpen , hoemeer vleugels we krijgen , is het niet Jasja ???

Jasja, zouden Deetman en Klijnma nou echt nu inzien hoeveel emotionele schade ze ons toebrengen ???

Mijn man kan ook niet slapen , we zitten hier , eigenlijk te gek voor alle woorden .

Bewoners hebben letterlijk slapeloze nachten.
Wij zijn nu het levende bewijs van.


SHIRLEY M

SHIRLEY M

pesten
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 03:00

De pvda forum masters, drukken ons langzaam weg met zogenaamde actuele onderwerpen.

Weet eens wat actueel is in denhaag. Brulbeer en dat soort onzin. Ik word ziek, goed ziek van jullie.

rob

Nee
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 19:15

Wij willen niet dat de drugspand in schilderswijk komt want schilderswijk heeft al problemen. Je kan hem ook op een rustige plek zetten ofzo want er zijn kinder speeltuinen bij vennepark. Als die drugspand komt dan kunnen die kinderen niet eens meer spelen normaal buiten moeten ze met angst naar buiten gaan terwijl de ouders denken dat ze veilig buiten zijn. Waarom niet in moerwijk of wat dergelijk man dat snap ik echt niet waarom aleen schilderswijk. Als die drugspand hier komt hebben wij er wat mee wij willen ook een soort burrthuis hebben voor marocaanse turkse en surinaamse mensen om te leren om beter nederlands te praten of wat dergelijks. Maar weetje wat het is ze willen gewoon schilderswijk vernielen wat hebben jullie daar mee dan dat snap ik niet. Zet ze eerst bij jullie eigen buurt daarna bij onze buurt joh. Als jullie het goed vinden dan vinden wij het ook leuk denk wij. Dit wou ik zeggen namens bewoners van schilderswijk laterszz

bewoners van schilderswijk

@rob
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 21:09

Beste Rob,

Jullie krijgen hier alle ruimte om jullie mening te geven. Er wordt niets weggehaald of weggedrukt.
De geuite meningen worden zeer serieus genomen, daar kun je van verzekerd zijn..

geen drugspand
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 21:31

ik word gekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
wij moeten acktie ondernemen en niet veel praten ze maken ons gek door die gepraat en uitstel ze moeten nuuuuuuuuuuuuuu met een antwoord komen
of wij moeten acktie ondernemen
luiter goed zolang wij alleen praten lachen ze ons uit we zijn niet belangrijk wij krijgen niet de volle aandacht we krijgen steeds hoog bezoek maar daar schieten we niks mee op
word wakker we zijn te soft

bewoner park

Censuur
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 21:46

Stond hier vanmiddag een bijdrage van ene Dirk. Wil ik 'm net aan iemand laten lezen, is die bijdrage weg. Was Dirk te kritisch?

@Jan
Gepost op: donderdag 22 januari '04 - 21:51

Er wordt niets weggehaald, zolang het enigszins netjes blijft.
Ik haal alleen de dubbelen eruit. Als 'Dirk'verdwenen is, dan is dat een ongelukje.

GEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK !!!!
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 00:27

Hallo bewoner park,

Ik begrijp jou volkomen.
Jou tekst is RAAK !!!

Ze maken ons hartstikke gekkkkkkkkkkkkkk !!!!
Verschrikkeijk, ze zien het niet in.

De angst maakt ons kapot.
Als we straks RARE SPRONGEN IN HET DIEPE GAAN MAKEN, DAN ZULLEN ZE ZEGGEN : HET ZIJN TOCH SCHILDERSWIJKERS !!!

Raadsleden die ons bezoeken, zou het wat uithalen...

ALS DE EMOTIE ZICHZELF NIET MEER IN HANDEN HEEFT, DAN BELADEN ZE ONS MET OOM AGENT.

ZE wachten totdat er negatieve publiciteit is om een of ander aktie van een bewoner die toch nu slecht slaapt, dan toe te slaan, zo van zie je : WIJ bepalen voor die achterlijke .... want zie maar : stom zijn ze toch in hun achterstandswijk....

ZIJ MOGEN EEN VOORBEELD AAN ONS KOMEN NEMEN, VAN WAT LEEFBAARHEID EN LIEFDE ONDERLING IS !!!

WIJ ZIJN GEEN KOUDE KIKKERS zoals zij, daarom spelen ze zo met onze gevoelens, ik bedoel die pvda leden die nog achter vrouwtje aanhollen.

O ja, bewoner park, naar verluidt heeft VROUWTJE
JETTA gisteren met belanghebbende buurtbewoners gepraat in het stadhuis. Ze heeft ze uitgenodigd. RA RA wie zijn die onbekende belanghebbende bewoners ????????????

Achter de rug van ons ???????

Hier zit een vies luchtje aan, vinden sommige.

In de hele buurt hebben we nimmer een belanghebbende getroffen, mogelijk een dealer van buitanaf die zij spul moet verkopen en is gaan onderhandelen over ' redelijke prijzen ', en zich voordoet als belanghebbende.

Trouwens Willem van de forum , de groetjes.

Cafiye Sahin

HOGER HAND.......
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 00:41

IK MOET JULLIE MELDEN BUURTBEWONERS, DAT ER VAN HOGER HAND AKTIE WORDT ONDERNOMEN.

ZOALS IK U GISTEREN REEDS MELDDE , ER IS EEN OUWE TAAIE .... IN ONS GEBIED GEKOMEN,
EN DIE HEEFT REEDS MEERDERE AKTIES ONDERNOMEN.

IK BEN OVERTUIGD DAT HIJ ZE EEN ' FLINKE PAKSLAAG ' ZAL GEVEN !!!

SHIRLEY M

Extra commissievergadering over gebruikersruimte
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 04:37

Er komt dus nog een vervolg.

<<<<Grote publieke belangstelling bij SZWI (DN)donderdag 15 januari 2004, 14:27 uur

Er komt een extra commissievergadering van SZWI vanwege de geplande gebruikersruimte aan de
Van der Vennestraat.

Gebruikersruimte Van der Vennestraat

Onder zeer grote publieke belangstelling vergaderde de commissie SZWI op woensdag 14 januari. Er moesten voorzieningen in de Foyer worden getroffen om de grote stroom bezoekers op te vangen. Voor het agendapunt over de gebruikersruimte waren er 16 insprekers die hun mening uitten.

Onder de commissieleden rees twijfel of de gebruikersruimte nu wel in het voormalig politiebureau moet komen. Wethouder Klijnsma concludeerde dat er wel draagvlak is voor een ruimte in de Schilderswijk, maar dat de locatie Van der Vennestraat op weerstand stuit. Er wordt nu een extra vergadering belegd om tot uitsluitsel te komen.>>>>
bron: residentie.net

ACHTERAF HUISWERK...
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 15:04

kLIJNSMA KOMT VANDAAG MET EXTRA HUISWERK INFORMATIE ...

TE LAAT, WIE WILT ZE NOG OVERTUIGEN ???

RAADSLEDEN OF BEWONERS OF WIE ?????????????????

MOGELIJK ZICHZELF , DAT ZE NERGENS IN HEEL GROOT DEN HAAG EN LOCATIE KAN BOUWEN OF VINDEN , WAAR WEL DRUGSOVERLAST IS EN WAAR GEEN KINDEREN ZIJN ???

WEGWEZEN MET UW INFORMATIE !!!

TE LAAT, TE FOUTIEF, TE ....

VERSPILDE MOEITE...

WIJ WILLEN GEEN HEL IN ONZE HEMEL, WEET ZE DAT DAN NOG NIET ???

EEN VERSTANDIGE BUURTBEWONER

Daarom niet
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 17:42

-Omdat deze buurt vrij is van harddrugs gebruikers.
-Omdat het een heel kinderrijke buurt is.
-Omdat het heerlijk toeven is in het park.
-Omdat het dan afgelopen is met deze buurt.
-Omdat het niet meer van deze tijd is om.
zware drugsgebruikers in aanraking telaten komen
met mensen die eerlijk en netjes wonen.
-Omdat het alle rust in het buurt verstoord.
-Omdat alle huizen prijzen(pas gebouwd) gaan
kelderen.
-Omdat U deze mensen niet kunt compenseren
voor al het verlies.
-Omdat u de zaken verdraaid door apeldoorn met
vennepark te vergelijken.
-Omdat nog parnasia nog de politie deze mensen in
de hand kan houden, of vang ze op in het hoofd
bureau van politie.
-Omdat U geen recht heeft om het leven van de
buurtbewoners te verstoren en zelfs kapot maken.
-Omdat een ieder voor zijn daden beloond of
gestrafd word, dus ook die mensen die wetens en
willens zijn gaan gebruiken.
-Omdat de hele buurt dan last zal hebben van deze
gebruikers, maar andersom ook en U ook en heel
politiek denhaag.
-Omdat politici voor de buurtbewoners op duivels
(onbetrouwbaar)beginnen te lijken, en gaan deze
vermijden als de pest.(het tegendeel is altijd de
bedoeling geweest)
-Omdat u, mevr klijnsma, met een zwaard achter
de buurtbewoners aanhold in hun dromen.
-Omdat u deze mensen al halfdood hebt gemaakt.
omdat X 1000...

Gaat u maar een andere/moeilijke weg bewandelen en pas dan zal u en uw gebruikers de vruchten van plukken.

U moet uw naasten liefhebben, geef de gebruikers een afgelegen ruimte waar zij blij mee zijn en de buurtbewoners ook.

Moge God U kracht geven om Uw verstand te gebruiken. (EN NIET UW KOPPIGE WIL)

AMEN

De heer daar boven

Boos
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 22:15

Ik volg wat er een probleem is in het dorp,
ik zit even bij fam thuis en ik volg wat er allemaal gebeurt.

Nou in mijn buurt moeten ze niet komen, ik denk dat de mensen van stadhuis niet goed snik zijn.

Mensen word wakker en pest de buurt niet.
Daag.

tamelie

Wij willen niet
Gepost op: vrijdag 23 januari '04 - 23:01

Beste Klijnsma.
Wat denkt u aan jongeren en wat denkt u aan allochtonen vrouwen.Dat is geen samen leving en wat u plannen is,dat is een slechte toekomst van Schilderswijk.Onze kinderen willen goeie buurt,schone buurt,goeie toekomstige buurt en geen junk plaatsen!!!!!!!Alle Europese landen zoeken een oplossing,liever dat mensen afkicken.En u ziet het allemaal verkeerd,omdat u de mensen laat gewoon gebruiken!A.U.B onze multiculturele samen leving niet kapot maken.
Wat is u multiculturele samen leving,NIET GOED!!!
Hoe moeten wij vrouwen integreren.Genoeg koffie huizen,genoeg barren en nu is gebruikers ruimte en de mensen willen geen gebruikers ruimte in ons buurt, maar wij willen multiculturele vrouwen ruimte.Hebt u wel bekend van onze buurt.Ik won al in 30 jaar.Dag en nacht is mijn leving in Schilderswijk.Er moet leuke dingen doen en leuke en mooie dingen erbij.A.U.B GEEN GEBRUIKERS RUIMTE IN ONS BUURT!!!Luister aan de bewoners.


I.Tiryaki

Irfan Tiryaki

wij willen niet dat het komt !!!!!
Gepost op: zaterdag 24 januari '04 - 13:24

wij willen GEEN DRUGS GEBRUIGERS IN ONS BUURT.
Kinderen zijn nu bang om naar school te gaan.
Nou moeten de ouders hun brengen en ophalen naar school.Terwijl sommige ouders geen tijd hebben of moeten werken om hun kinderen van school te brengen of halen.
De moeders of vaders worden bezorgd als kinderen alleen naar huis moeten terwijl zijn vader en moeder werkt of geen tijd hebben.Nu willen de ouders niet meer dat hun kinderen op het van der venne plein gaan spelen.Als hun kinderen buiten willen spelen waar moeten ze dan voetballen enz..?
Als hun kinderen voor hun neus een junk zien wat moeten ze doen.Ik weet zelf ook niet wat ik moet doen???? A.U.B GEEN DRUGS GEBRUIKERS RUIMTE IN ONZE BUURT.

G een drugs gebruikers in onze buurt
Gepost op: zaterdag 24 januari '04 - 14:01

wij waren aan het vergaderen bij het buurtpunt over het DRUGS PAND.kinderen worden bang. en ouders worden bezorgd.kinderen zoals wij kunnen dan niet meer in dan pleintje spelen.VADERS EN MOEDERS moeten nu kinderen ophalen en brengen.Ik ben een kind van onder de 13 ik loop met mijn broertje altijd alleen naar school en nu vind ik het eng om alleen te lopen.Ik ben bang dat die junken wat met ons wat gaan doen.Er zijn hier veel kinderen grote/kleine.ze zijn allemaal bang.Sommige ouders worden bezorgd.
We kunnen ook een andere plek voor die junken zoeken.Deze buurt wilt een schone buurt zijn!!!!
A.U.B GEEN DRUGSGEBRUIKERS IN ONZE BUURT????

GEEN Drugsgebruikersruimte in ONZE buurt!
Gepost op: zaterdag 24 januari '04 - 14:35

Wij Willen NIET DAT ER JUNKS KOMEN IN ONZE BUURT!!!
Er spelen hier heel veel kinderen !!!
Er zijn genoeg andere plaatsen waar je het kan plaatsen, maar niet tegenover een speelplein waar zoveel kinderen spelen!!!!!Ik ben zelf 13 jaar en ik moet elke ochtend als het nog donker is naar school lopen. Mijn vader en moeder moeten zelf werken dus die kunnen mij niet naar school brengen.Ik vind het HEEL ERG ENG als er hier zoveel junkies rondlopen!!!!
WAAROM??Nou perse Hier Waar er zoveel Kinderen spelen en zijn??????
Wij HEBBEN HELEMAAL GEEN LAST VAN JUNKEN...
WANT DIE ZIJN ER HIER NIET IN ONZE BUURT!!!
MAAR WE GAAN ER WEL LAST VAN KRIJGEN ALS HIER EEN DRUGSGEBRUIKERSRUIMTE KOMT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Er zijn al Zoveel acties gehouden dat we hier GEEN drugs gebruikersruimte willen hebben..!
Waar ZieT u het niet in dat dit GEEN GESCHIKTE PLEK Is ?????????????????????????
A.U.B GEEN DRUGSGEBRUIKERS IN ONZE BUURT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

geen vertouwen
Gepost op: zaterdag 24 januari '04 - 15:47

je bent te laat klijnsma je moest de stukken gisteren al geven aan de commisie en niet in week 7/8 je kan het niet laten tonen dat het een goed idee is
je kan niks meer bij verzinnen klijnsma sorry wij geloven niet meer in jou en we vertrouwen je voor geen centimeter

WIJ WILLEN GEEN GEBRUIKERS RUIMTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gepost op: zondag 25 januari '04 - 01:44

WEG ER MEE GEWOOOOOOOOOOOOON WEG
WE ZIJN HET SPUUG ZAT VAN DEZE RARE BELEID.
EN AL DIE DISCUUSUE ELKE DAG,ALS MWR KLIJNSMA WAT BETERS VOOOR DEZE WIJK WILT DOEN MET DE HAAGSE POLITIE DIE TOCH NIET GOED FUNCTIONEERT EN ALLEN MAAR IN DE AUTO TE ZITTEN.ALS JE ZE NODIG HEBT NIET KOMT OP DAGEN LAAT DIE MAAR EERST DIE DRUGS DEALERS PAKKEN DIE OP KLAARLICHTE DAGEN HOBBEMA STR VAILLANTLAAN BIJ HET VOLKS BUURT MUSEUM LOOPT TE HANGEN, GA EERST DIT SOORT MENSEN PAKKEN WAT IK ALLEMAAL HOOR DAT DE POLITIE INDE BUUURT BIJ VAN DER VENNE STR DE JUNKS IN DE GATEN HOUDEN WAAR GAAN DIE JUNKIES NA 22:00 MWR KLIJNSMA
WORDEN ZE ELDERS OPGEVANGEN OF BIJ HET STADHUIS .OF BIJ U IN DE WIJK.GEWOON OPPPAKEN DIE ZOOIIIII EN KOST NIET VEEL ,DAN AL DIE WAARDELOZE PROJECTEN VAN U . BESTE BEWONERS WIJ GAAN GEWOON DOOOR MET ONZE ACTIES TOT DAT HET DUIDELIK WORDT....WEG ER MEEEEEEEE.

Bewoner schilderswijk

nee niet doen
Gepost op: zondag 25 januari '04 - 10:13

ziek ze maken ons.
stomme van vrouw, ik erge elke uur .
praten, dan niet hore shreeuwe dan hore
doen iests dan hun zien ons
gek zijn die vrouw
maak onze ook zooo gekke
die vrouw niet begpijpe
ik zo boos ik wat doen
zij ore niet goed domme
mooie plaast worde jonkie plaast
kopoet hier gaan jonge kopoet gaan meisse bang
wat jonkie spuite hier

boze maama

We stoppen er hier mee
Gepost op: maandag 26 januari '04 - 19:48

en gaan bij het nieuwe stuk van Hans van der Waal verder. http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/63 (op denhaagtekijk)

 


Dossier

  • Afdeling

Meer van dit "soort" PvdA berichten

Agenda

Shirley Marapin laat drugshol sluiten.
Meer info; 
mondigeburger


Jetta Klijnsma met Bert van Alphen gesignaleerd in Parnesia