PvdA Den Haag Actueel - RSS Feed

Nieuwsbrief

E-mailadres*:
* verplicht veld

 

Uit de afdeling

Korte impressie van de PvdA hotspot actie in wijkpark in opbouw De Verademing

Do 29 Apr 2004 - Marko Fehres
Korte impressie van de PvdA hotspot actie in wijkpark in opbouw De Verademing

De hotspot actie is er een van uitersten: Begonnen op het Paul Krugerplein in de kou en de onophoudelijke regen, staan we bij de Newtonstraat in de stralende zon. Jan Schuller heeft zijn zonnebril op en een shirt met korte mouwen aan. Nadat we amper geïnstalleerd zijn in een hoekje van het buurtpark ter hoogte van de bibliotheek, komt er een delegatie van kinderen op ons af. We krijgen een handige uitklap folder overhandigd met daarin de uitslag van een onderzoek naar de sociale veiligheid in wijkpark De Verademing. Dit onderzoek hebben de kinderen, met ondersteuning van de Stichting Boog, verricht. Het maakt een analyse van de problematiek van deze hotspot gemakkelijk, enkele citaten: Kinderen zijn verguld met de komst van dit park, het meest gewaardeerd worden de speeltuin, de waterkant, de banken op het gras en de skateplek, maar er zijn toch ook enkele pijnpunten: Junkies, zwervers, hondenpoep en brommers verpesten het.

De vraag of er beheer verlangd wordt in het wijkpark en zo ja door wie; beantwoordt 91% van de kinderen met ja met de volgende toelichting: door wijkagenten/omdat er altijd mensen zijn die het verknallen/omdat er soms rare dingen gebeuren/opdat de grote jongens de kleintjes niet wegjagen.

Les 1: Hoe creëer je een hotspot? Richt een binnenstedelijk park in, zet er geen hek om heen en laat het beheer achterwege.

Het is opmerkelijk hoe slecht Den Haag is in het organiseren van beheer in de openbare ruimte. Op de Haagse Hopjes staat een ID of WIWer. Is de chauffeur van wethouder Stolte ook een banenpooler? Of de cateraar van het stadhuis? Of de bode?

Er zijn talloze prima ervaringen met goed beheerde parken en speellocaties; bijvoorbeeld het Vermeerpark, het Hannemanplantsoen en het Oranjeplein, maar blijkbaar wordt hier niets van gedeeld

Een groep Hindoestaanse-Nederlanders heeft boven ons hoofd een volleybalnet opgehangen op de officieel niet-toegankelijke bomenweide, en begint een partijtje te spelen. Anna enthousiasmeert een groepje kinderen om samen met haar klaprooszaadjes te planten op een plek waar dit volgens de projectleider – gezien het beplantingsplan – absoluut niet mag en onderwijl vertelt ze wat je allemaal nog meer kan doen met de zaadjes van de ‘poppy’. John ontpopt zich als een ware entertainer: hij deelt stoepkrijt uit en blaast vele rode ballonnen op en deelt ze uit.

Dat was ‘m dan: de tweede editie van de PvdA hotspot actie. Nu is het evalueren geblazen en werken aan een rapportage. Deetman zal wel blij zijn met ons; een 25% veiliger Den Haag in 2006 en de PvdA doet het (voor-)werk!

Reacties op dit bericht

meeeeeeeer
Gepost op: zondag 11 juli '04 - 21:18


Goede actie van PEa...uh ik bedoel de pvda.

kunnen we er niet een very hotspot van maken.

Dit stadspark mag niet mislukken!

 

 

 

 

Dossier

Meer van dit "soort" PvdA berichten

Agenda

Shirley Marapin laat drugshol sluiten.
Meer info; 
mondigeburger


Jetta Klijnsma met Bert van Alphen gesignaleerd in Parnesia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bladwijzer