PvdA Den Haag Actueel - RSS Feed

Nieuwsbrief

E-mailadres*:
* verplicht veld

 

Uit de afdeling

Korte impressie PvdA hotspot actie Hobbemastraat zaterdag 3 april

Do 8 Apr 2004 - Marko Fehres
Korte impressie PvdA hotspot actie Hobbemastraat zaterdag 3 april

Hoeveel postkantoren zijn er eigenlijk in de Hobbemastraat? Twee blijkt; een open en een dicht. Dus afspreken bij het postkantoor is geen sinecure. Bedoeld was het oude, bij het zwembad, maar dat was telepathisch niet bij iedereen aangekomen. Wat opvalt is de straffe wind die door de straat waait en het vele zwerfvuil dat vrolijk in de rondte waait: Wat een bende! Het oude postkantoor wordt verbouwd tot een praktijk voor tandheelkunde. We gaan staan voor ouderenwoningencomplex ‘de Houtzagerij’, want daar is de stoep net iets breder. De bewoner van de woning waar we pal voor staan blijkt de week er voor gewelddadig beroofd van haar handtas, Rabin tekent haar verhaal op. Marc Beek van de Fietsersbond schiet uit zijn kleren, om vervolgens een geel gestreept boevenpak aan te trekken. Ook stalt hij een hoeveelheid al dan niet verbroken sloten en twee fietsen uit. Even later demonstreert hij, in een kring van jongelui, hoe gemakkelijk je een fiets steelt: de fiets heeft z’n eigen gereedschap bij zich! In ongeveer 10 seconden forceert hij de standaard van de fiets af en draait deze razendsnel rond in het slot waarop het afbreekt. Weg fiets. Een van de jongens laat z’n ‘binnenzakgereedschap’ zien: Een vlijmscherpe beitel, een ijzerzaag en een tang. Volgens mij kan deze jongen Marc nog wat wijzer maken als het gaat om fietsendiefstal. De meest voorkomende vorm van fietsendiefstal, doceert Marc, is dat de fiets wordt opgepakt en meegenomen naar een stil plekje. Later komen de dieven de fiets dan ophalen om het slot thuis met een elektrische tol open te slijpen. Niemand durft er toch wat van te zeggen als je met een fiets over straat loopt die op slot staat…

Arend Hilhorst, Henk Kool en Manon van de Leur gaan praten met een van de winkeleigenaren in de straat. Hij denkt erover zijn zaak te verkopen; te onveilig en te veel diefstal. Een ander winkelpand is uitsluitend via een intercom te betreden. Er is duidelijk iets mis in deze straat en dus hoog tijd daar eens goed naar te kijken, hetgeen ook wordt afgesproken. Later worden ze door een bewoner meegenomen naar keurig gerenoveerde woningen in de Van Mierisstraat, die door HaagWonen zijn dichtgetimmerd en niet meer worden verhuurd. Hoe zit dat, wethouder? Arend zal ook dit uitzoeken.

Terwijl we staan te praten, fietsen jongetjes van een jaar of 14 op een spiksplinternieuwe damesfiets voorbij. Stoppen doen ze niet, ze kijken een beetje bedrukt. Fietsendiefstal heeft nauwelijks de aandacht van de Politie, concludeert Marc tot slot, niemand doet aangifte, dus het komt niet op het prioriteitenlijstje terecht.

De volgende hotspotsactie vindt plaats in de Wenckebachstraat in Laak, op woensdag 14 april van 18.00 tot 21.00 uur met medewerking van Pierre Heijnen en Aleid Wolfsen.

Reacties op dit bericht

Nog bedankt
Gepost op: zaterdag 22 mei '04 - 16:54

En aan het einde van de middag tilt een 8-jarig jochie inderdaad een van de bij de fietsendiefstal demonstratie gebruikte fietsen op en loopt er gewoon mee weg...

 

Dossier

Agenda

Shirley Marapin laat drugshol sluiten.
Meer info; 
mondigeburger


Jetta Klijnsma met Bert van Alphen gesignaleerd in Parnesia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bladwijzer