Naar de beginpagina van mondige burger

Nieuwe vestiging van Parnassia aan de Zoutkeetsingel

 

21 Juni 2005 werden de bewoners rondom het voormalige kantoor van HaagWonen aan de Zoutkeetsingel opgeschrikt door een krantenartikel waarin werd gemeld dat dit pand aangekocht was door Parnassia om daarin onder meer verslavingszorg, schuldhulpverlening en reclassering aan te bieden.

 

Uit de Haagse Courant:

 

Per 1 juli komt het pand officieel in het bezit van Parnassia. De zorg die daar wordt aangeboden is volgens directeur Hoogland 'poliklinisch'. Dat betekent dat patiŽnten daar alleen voor consulten en dagbehandeling komen.

 

Aan de Zoutkeetsingel worden drugs- en alcoholverslaafden behandeld 'die niet hoeven worden opgenomen'. Ook krijgt de reclassering van Parnassia een kantoorfunctie in dat pand, waar ex-gedetineerden met psychische of verslavingsproblemen op gesprek komen en worden begeleid voor hun terugkeer in de maatschappij. Verder staat in de plannen dat er schuldhulpverlening voor psychiatrische patiŽnten met financiŽle problemen komt aan de Zoutkeetsingel. Het Team OGGZ van Parnassia die onder meer dak- en thuislozen, verwaarloosde en vervuilde mensen bezoekt in hun woonomgeving krijgt ook een kantoorruimte in het 'nieuwe' pand.

 

Deze afdelingen komen voor een groot deel van het pand in de Zeestraat in het Willemspark. Of Parnassia na de verhuizing definitief weggaat uit het Willemspark kan de directeur nog niet zeggen.

In het huidige bestemmingsplan van het gebouw aan de Zoutkeetsingel in de Haagse Schilderswijk staat 'gemengde bebouwing' waar verschillende bestemmingen onder vallen, waaronder slechts een deel welzijn waartoe de zorgfuncties van Parnassia behoren. Dat is volgens directeur Hoogland geen probleem, want de functies reclassering, schuldhulpverlening en het team OGGZ vallen onder kantoorfuncties. Het deel verslavingszorg valt wel onder de bestemming welzijn.

 

Volgens de directeur moet er in dat pand worden verbouwd, maar of daar vergunningen voor nodig zijn is nog in onderzoek. Parnassia wil midden 2006 beginnen met haar werk. Tot die tijd wordt het pand gereed gemaakt.