Stem mee en win reis naar Sydney! Den Haag Sculptuur ADO Den Haag Clubpagina ADO Den Haag Clubpagina ADO Den Haag
AD.nl - 24 uur per dag het laatste nieuws
donderdag 08 juni 2006

Wéér vlam in de pan in Vennepark

Door COEN VAN KRANENBURG
DEN HAAG - De 6-jarige Priscilla Hoffmann durft sinds woensdag de straat niet meer op. Het meisje is volgens haar moeder Arnolda ...
+ afbeelding vergroten Het van der Vennepark: Drugsverslaafdenopvang waar kinderen spelen. FOTO FRANK JANSEN
... de Roode ’een echt buitenkind’, maar woensdagochtend zag Priscilla hoe een 36-jarige drugsverslaafde in een psychose raakte en vijf auto’s vernielde. Dat gebeurde terwijl de man onderweg was naar de gebruikersruimte aan het Van der Vennepark.

Vanaf dat moment is het meisje straatschuw. Naar school gaat ze, maar in het parkje met speeltoestellen zie je haar voorlopig niet. De Roode: „Ze zag die man op de auto’s inbeuken. Daar schrok ze enorm van. Ze was helemaal overstuur.’’

De man werd de gebruikersruimte in gebracht om daar tot rust te komen. Later haalde de politie hem op.

De bewoners hebben de komst van de ruimte nooit geaccepteerd. Het incident heeft de gemoederen dan ook weer flink verhit.

„De grens is bereikt. Als ze die willen verleggen, sta ik niet in voor de gevolgen,’’ zegt omwonende Lucia Saktoe. „Wij proberen via de rechter ons gelijk te halen, maar vandaag of morgen gaat een vader door het lint en dan staat de boel misschien wel in de brand.’’

Woordvoerder Marjolein Timmer van psycho-medisch centrum Parnassia, dat de gebruikersruimte onder zijn hoede heeft, ziet het incident los van de ruimte. „De man komt zelf uit de Schilderswijk, dus dit had ook kunnen gebeuren als de ruimte niet in de wijk lag.’’ De politie sluit zich daarbij aan. Over de bedreigingen haalt Timmer haar schouders op. „Het is confronterend, maar we kunnen er niets mee.’’

Volgens Parnassia zijn er sinds de opening geen incidenten geweest rond de gebruikersruimte. De bewoners hebben een andere lezing. Zij zeggen voordurend last te hebben van verslaafden die naar het voormalige politiebureau in het Van der Vennepark komen. Rob en Shirley Marapin, Louis Soerowirjo, ’Kees’, buurtvader Hamid en Lucia Saktoe noemen verschillende incidenten. Zo zou een man in het park een spuit in zijn arm hebben gezet onder het oog van kinderen en pakte een ander een baby van de arm van een voorbijganger.

De politie kan de incidenten niet bevestigen.

Wie heeft gelijk? Parnassia of de groep omwonenden? De Roode: „Ik nodig wethouder Jetta Klijnsma (tot maart portefuillehouder welzijn) uit een week in mijn huis te gaan wonen. Kan ze met eigen ogen zien hoe het er hier aan toe gaat.’’


 
REACTIES  Deze discussie is gesloten - het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren

Nah lekker veilig hoor
allemaal verslaafde in een gebouw voor een speelplek voor kinderen.

En overal is er last van paul kruger plein ook verdomme.

Die drugshuisen moeten geplaatst worden op een afgelegen plek bewaakd in de bossen ofzo het is gewoon belachelijk ik verhuis liever ergens anders naartoe dan dat ik daar naast woon met me kinderen!

Ashje - den haag - 25/11/06 - 19:57:20

de kinderen hebben zonder problemen zonder toezicht gespeeld daar Pjer.
Althans, voorheen. Vóór het drugspand opende.
Ouders vinden het nu eng.
En wat er als 8 meters tussen dat speelparkje en dat drugspand is?
Is dat niet erg dichtbij van elkaar Pjer?

Nurcan - den haag - 13/06/06 - 23:19:52

Het niet gehoord worden speelt twee kanten op.

Ellen - Den Haag - 13/06/06 - 19:24:55

Beste Nurcan,
Drugsgebruik en harddruksgebruik in het bijzonder wordt niet aangemoedigd, eerder het tegenoversgestelde, en gelukkig maar!
de gevaren zijn bekend. Maar het gaat hier over mensen die al verslaafd zijn. Ik heb het idee dat ik hier toch niet wordt gehoord dus dit is mijn laatste schrijven. Aleen nog dit: Het voormalige politiebureau staat niet in het park maar in de van der Vennestraat. Er zit nog de weg tussen. En de kinderen spelen toch niet in het park zonder toezicht, of wel , dan is er een probleem met het toezicht op de kinderen.

Pjer - Den Haag - 13/06/06 - 14:30:19

Pjer,
het zou beter zijn om maar eens flink te beginnen met het ontmoedigen van het harddrugsgebruik.
Streng aanpakken van dealers, en ook in het belang van de maatschappij verplicht afkicken.
Pjer, je kan toch niet menen dat jij een drugspand met junks bij een plein waar zoveel kinderen zijn een goede zaak vindt?

Nurcan - den haag - 12/06/06 - 18:39:19

Nurcan,
Dat dealen moet buiten want het mag niet binnen van de politiek. Het zou beter zijn als dat wel zou mogen.

Pjer - Den Haag - 12/06/06 - 15:30:35

Aling, dealers staan gewoon onder toeziend oog van Deetman's cameras te dealen bij de gebruikersruimte. zie wat Gaitrie schreef, en vraag aan personen die rondom het gebouw wonen in de van der vennestraat.

Nurcan - den haag - 11/06/06 - 23:04:25

Is het dan verstandig om kost wat kost dit plan door te zetten? Is het dan verstandig dat wij de PvdA koste wat kost een slechte naam gaan bezorgen?

schreef toen Mustafa Okcuoglu op de PVDA site, nu gekozen tot PVDA raadslid.

Burgermeester Deetman zei in de Haagsche Courant: "we denderen niet koste wat kost door, als er geen draagvlak is"

Jetta Klijnsma zei: "de kinderen zullen geen junks zien"

Jetta Klijnsma denkt toch niet dat al die vele kinderen op het speelplein en die daar wonen blind zijn?

bewoner - den haag - 11/06/06 - 21:09:47

Alle bewoners rondom het Van de Vennepark: sterkte toegewenst! Ik woon zelf in de Stationsbuurt en weet exact wat het betekent, overlast door drugsverslaafden en niet in mindere mate hun dealers (da's écht eerste klasse tuig)...

aling - den haag - 11/06/06 - 20:54:22

Rabin Baldewsinhg was tégen de komst van dat drugspand in het Vennepark.
Dat stond in de haagsche courant.

Henk Kool snoerde Rabin de mond.

Nu beiden pvda wethouders.

expvda stemmer - den haag - 11/06/06 - 17:19:21

Wel overlast op het Paul Krugerplein in Transvaal, ook toevallig, er wonen veel Hindoestanen in Transvaal en die bewoners en middenstand zagen die gebruikersruimte natuurlijk niet zitten.
Gelukkig dat Rabin toen al in de gemeenteraad zat om die hete aardappel naar het Vennepark door te kunnen schuiven.
En met die politiek van ons kent ons werd Rabin, ook PVDA, op zijn wenken bediend en werd het Vennepark er dus mee opgezadeld.
De meeste bezoekers aan het Vennepark komen helemaal niet uit de Schilderswijk, die komen allemaal uit Transvaal.
Conclusie; de gebruikersruimte aan het Vennepark zit daar volkomen onterecht.

Laila - Den Haag - 11/06/06 - 16:47:38

Volgens de hotspot rapporten was er vóór de vestiging van de drugsgebruikersruimte aan het Vennepark géén overlast.

De fractie van D66 vraagt het gemeentebestuur of de cijfers wellicht aanleiding kunnen zijn om de voorgestelde, omstreden vestiging van een drugsgebruikersruimte in het Van der Vennepark te heroverwegen. En hoe het argument begrepen moet worden dat gebruikersruimten altijd in de buurt moeten komen waar gebruikers overlast veroorzaken. Dan zou het vreemd zijn om te kiezen voor het Van der Vennepark waar dus kennelijk geen overlast is. Bovendien wordt het gemeentebestuur gevraagd of ook is overwogen om de ruimte in de omgeving van het Paul Krugerplein onder te brengen en op welke manier het gemeentebestuur de overlast van gebruikers op dit plein aanpakt.

Zie voor meer informatie, de gezamenlijke website van de getroffen en nog bedreigde wijken.

www.mondigeburger.org en lees het item;
"Er was nooit drugsoverlast aan het Vennepark zie..

En het laatste nieuws; omgeving Zoutkeetsingel wordt opgescheept met het 3e drugshol, nog maar 22 te gaan.Mondige burger - Den Haag - 11/06/06 - 15:10:04

Eerst was leuk, veilig en sfeervol wonen hier. Het zijn ouders die niet eerder een strafblad hadden, die het speelplein van hun kinderen beschermden, 14 kregen BEVEL om DNA in te leveren. Eieren gooien en ramen met schoenhakken slaan, voor de ogen van de politie is op een hel uitgelopen. De mensen zijn kapot van verdriet, weten zich geen raad, voelen zich criminelen nu.

Venneparkers vinden dat als omwonenden die hun straf reeds 8 maanden geleden hebben uitgezeten, alle taakstraffen al hebben uitgevoerd, en de boetes hebben betaald, en nu ook nog een BEVEL krijgen om hun DNA af te staan, dat alle voorstemmers voor dat drugshol, dus raadsleden uit de PvdA, VVD, CDA en Groen Links, ook een BEVEL dienen te krijgen om hun DNA af te staan.
Inclusief Pieter van Woensel en Jetta Klijnsma. en de burgemeester mag ook.

Want die hebben het hier uitgelokt en veroorzaakt door hun stomme push gedrag.

Ze maken ons boos, en zelf zitten ze op het droge op een (on)schuldige wijze de boel gade te slaan, op een gewetenloze wijze.

Neemt u ons niet kwalijk.
De politiek maakt de bewoners ten einde raad.

Venneparkers - den haag - 11/06/06 - 12:49:20

De pers heeft al in de gaten dat het gelijk aan de kant van de bewoners zit.

De politiek heeft het ongelijk aan hun zijde, daarom zijn ze spoorloos, geen commentaar, niks!

Pjer, jij weet niet hoe oneerlijk de politiek dit in hun ogen spelletje heeft gespeeld om het te realiseren op dat plekje.

Pjer, hoe vind jij het als gemeenteraadsleden onder zware druk, en zoals de Haagsche Courant toen schreef, zelfs onder bedreiging van de politieke machthebbers voor moesten stemmen om dáár het pand te openen???

a.u.b. uw en de mening van andere lezers hier over.

bewoonster - den haag - 10/06/06 - 19:28:34


Yuppen vechten elkaar de tent uit voor woning aan het Vennepark.

Aan het Vennepark één van de meest gewilde locaties van het ogenblik, wordt aangeboden een 5 kamerwoning, opgeleverd in 2003.

Haast u, wie het eerst komt, die het eerst maalt.

De pittoreske omgeving met zijn schilderachtige figuren geven een essentiële meerwaarde.

Voor niet kapitaalkrachten onnodig te reflecteren.

Gegadigden zullen worden beoordeeld door de Parnassia ballotage commissie welke bestaat uit vele ervaringsdeskundigen.

Dat is toch het beeld dat Pjer staat te schetsen?

Klijnsma en Deet Makelaardij - Den Haag - 10/06/06 - 19:20:57

Mensen gaan niet voor kapitaal. Mensen gaan voor rechtvaardigheid. En blijkbaar is kapitaal het enige argument waarmee ze publiciteit weten te krijgen. Dat zegt niets over die mensen maar alles over de pers en de bestuurders.

Ellen - Den Haag - 10/06/06 - 18:20:28

@Pjer " Mensen gaan voor kapitaal ! "

Kan je die opmerking eens toelichten, Pjer?

Anal Poet - des Graven Geheuge - 10/06/06 - 17:08:28

Pjer ,ik ken die omgeving ook en ken de personen die in de gebruikers komen ook ,dus weet ik wat er in hen omgaat ,ze willen uit de hel van de verslaving ,en haten hun huidige situatie helaas faalt het huidige zorg systeem aan alle kanten .De zorgmaffia is er niet bijgebaat om verslaafden van hun verslaving af te helpen ,ook al moet dit gaan tenkoste van de leefbaarheid van onze samenleving ,in al die jaren dat de zorgmaffia hun experimenten met drugs verslaafden aan de overheid heeft verkocht is de situatie er alleen maar erger op geworden.Als een kankergezwel met vele uitzaaingen woekerd de verslaving door nederland ,de gemo die de zorg instituten toe dien werkt niet ,terwijl er aan de andere kant langdurige verslaafden nu drugs vrij zijn en bereid zijn te verklaren hoe zij zijn genezen!!!
Ik spreek met 38 jaar drugs ervaring en ben een van de langdurige verslaafden.

ervaringsdeskundige - zoetermeer - 10/06/06 - 16:21:28

Pjer je kletst, je praat over een situatie van vele jaren her.
De afgelopen 5 jaar was het drugsplein drugsvrij, je leest ook niet, je staat net als Jetta Klijnsma gewoon een monoloog te houden.
Lees dan een keer wat de mensen, die gereageerd hebben, hier geschreven hebben.
De reactie van Cindy lijkt me toch duidelijk genoeg met die verwijzing naar dat hotspotrapport.
Wat mij opvalt en uitermate stoort in deze, is dat er een aantal figuren, waarschijnlijk betaald door die Parmaffia, steeds maar staan te verkondigen dat, dat drugshol daar moest komen omdat er overlast is.
Er was geen overlast en er was geen draagvlak voor dat spuithol, en een ieder die hier tegen beter weten in staat te liegen dat het wel zo is, heeft gewoon niet door dat liegen op internet niet werkt.
Je wordt net zoals nu direct om je oren geslagen met je eigen leugens.
Dat is ook de reden dat je van Jetta niets zal lezen op het internet.

Ton Mertens - Den Haag - 10/06/06 - 15:33:03

De dreigende taal van Zaineb past precies in het door mij beschreven probleem.

Pjer - Den Haag - 10/06/06 - 14:51:05

Sluit de coketent.
Oren zijn gemaakt om te horen.
De mensen zijn boos.
Er is een hitte golf in aantocht...

Zaineb - den haag - 10/06/06 - 14:42:37

Geachte bewoner,
Ik maak geen domme fout. Ik bespreek slechts de tendens in de samenleving waarbinnen geen plek is voor mensen met afwijkingen, van welke aard dan ook. Ook denk ik niet voor de bewoners maar probeer slechts iets aan te tonen. Ik ken de omgeving waar het over gaat al behoorlijk lang namelijk.(Ben Hagenaar).Men houdt geen rekening met de geschiedenis van de Schilderswijk waar van oudsher al 'onaangepasten' waren gehuisvest. Zij moeten het liefst maar uit beeld of binnenshuis blijven of gewoon weg. Ik ben ook van mening dat georganiseerde drugsopvang een stuk beter is dan het allemaal maar in het geniep op straat te laten plaatsvinden. En dergelijke opvang hoort in de omgeving waar de verslaafden zijn, wonen of zich ophouden. Dus zeker ook daar waar het nu is: Van der Vennepark en aan het Zieken. Mensen gaan voor kapitaal !

Pjer - Den Haag - 10/06/06 - 14:21:43

Pjer, u maakt een domme fout om het gedrag van gehandicapte kinderen met het gedrag van zieke harddrugsgebruikers te verwarren.
Bovendien maakt u de fout om te denken voor de betrokken bewoners.

bewoner - den haag - 10/06/06 - 12:24:18

Even Krizz van repliek dienen;

Als ”ervaringsdeskundige” en lid van die zorgmaffia, weet jij als geen ander dat jij en je trawanten, die verslaafden gewoon hard nodig hebben.

Hoe zouden jullie anders je hypotheek en je huur moeten betalen.

En je stond ook nog te suggereren dat de Venneparkers de beeldvorming proberen te beïnvloeden omdat jij staat te verkondigen dat er altijd al overlast was.

En hoe verklaar je dan het onderstaande, en wie beïnvloedt nou de beeldvorming?
Les gehad van Jetta soms?

Uit de Haagsche Courant van 31-01-2004.
DEN HAAG | In het Van der Vennepark is helemaal geen last van drugsgebruikers die de inrichting van een gebruikersruimte daar noodzakelijk maken. Dat concludeert de gemeenteraadsfractie van D66 na lezing van het overzicht van de 'hotspots' in de stad.

Hotspots zijn plekken die vanwege de vele overlast meer aandacht van politie en gemeente behoeven. Uit het onlangs gepubliceerde overzicht van deze locaties blijkt dat er vorig jaar van januari tot september vanaf het Van der Vennepark geen meldingen waren van drugsoverlast. In die periode was daar overigens ook geen overlast van illegalen en jongeren. D66 schrijft het gemeentebestuur dat de drugsoverlast op het naburige Paul Krugerplein dezelfde periode wel fors toenam.Cindy - Den Haag - 10/06/06 - 12:23:04

Beste Pim uit Wateringen:
Zwaar gehandicapten zullen eveneens niet welkom zijn daar rond het vd Vennepark. Helaas lijkt het dat er vooral (of uitsluitend) gezinnen met normale (lees gezonde) kinderen in dat park mogen zijn.Het is de tand des tijds: alles wat afwijkt buiten beeld of opsluiten !

Pjer - Den Haag - 10/06/06 - 11:50:07

Plaats die gebruikersruimte in Deetman zijn tuin.

Joop buiters - Den Haag - 10/06/06 - 10:04:29

Vennepark drugshol is een smet op het blazoen van wethouder Jetta Klijnsma, de Haagse PvdA, en een ieder die voor het voorstel destijds stemde.

Ze zouden het liefst alles vergeten en kunnen zeggen : ‘zie je wel, de tijd heelt wonden en de bewoners hadden dus toch ongelijk’.

Nee, dus!
De wonden waren er, zijn er, en van tijd tot tijd worden ze weer pijnlijk opengereten. Ze krijgen niet de kans om littekens te worden.

Wethouder Sande Dekker?
Wethouder Rabin Baldewsingh?

Het is een schande dat de politieke top zich doodzwijgt nu.
Wel te begrijpen hoor.
Want met welke monden moeten ze hoe hun zaak nog verdedigen?

Misschien in samenwerking met die leugenaars van Parnassia?
Parnassia die beter moest weten en nimmer op dit plekje moest willen openen.
Als Parnassia maar geld ruikt willen ze wel ja!
Nu Parnassia schouderophalend reageert en bovendien liegt in de ADHC van donderdag 8 juni jl, dat hun medewerkers naar buiten kwamen om te praten met een 20 tal bewoners, hebben zij de woede van de bewoners ook al op hun hals gehaald!

Waarom, vertel eens, waarom overleeft drugshol het nog steeds op leugens, intimidatie en manupilatie?

En waar is het geweten van de gemeenteraad, die ik de beschermheren en beschermvrouwen van deze stad zou moeten noemen?

Die burgemeester, die dendert in tegenstelling tot wat hij eerder zei, voortvarend door. Hoe serieus denkt hij dat wij hem moeten nemen?

En PvdA wethouder Jetta Klijnsma, die heeft haar handen al in onschuld water gewassen, haar macht reikt nu zo hoog als de wolken, en wij zitten en leven nog steeds in haar stront!Shirley Marapin - den haag - 10/06/06 - 08:44:17

Gaitrie,
junkies hebben drugs nodig, zo is hun behoefte. De dealer wilt centjes verdienen.
Ik ben ook een bewoner die de overlast constateer en er eigenlijk strontziek van word. Mijn dochter van 14 is behoorlijk bang voor die figuren die er nu komen.

Nurcan - den haag - 10/06/06 - 01:20:58

@Robert " En die systeembeheerder bij de politie die avonds een back-up moet maken van de aangiftes, zouden ze eens moeten vertellen dat je dan niet FORMAT C:\ moet intypen "

Misschien doet ie dat wel 'op z'n Zalms' - kostenbesparend - tégen de stroom aangiften in:

hij trekt de stekker eruit!

Dat is geen brown-out.
Geen black-out.

Maar een blue-out:

'n wipe-(w)out !!

Anal Poet - des Graven Geheuge - 10/06/06 - 00:31:41

Nee hoor, geen incidenten die mensen verzinnen maar wat.

Verleden week reed ik langzaam langs die gebruikersruimte, stond er zo'n junk met een staaf ijzer voor me te zwaaien.

Ik gaf gas, jammer dat hij nog net op tijd weg wist te springen, anders hadden we temninste één plaag minder in Den Haag gehad.

En die systeembeheerder bij de politie die avonds een back-up moet maken van de aangiftes, zouden ze eens moeten vertellen dat je dan niet FORMAT C:\ moet intypen.

Robert - Rijswijk - 09/06/06 - 19:30:31

Geen incidenten?????? Hoezo, ik heb persoonlijk aangifte gedaan bij de politie omdat er 2 junks regelmatig in mijn portiek en lift verbleven/ rondhingen. Ik zie dagelijks meer en meerdere junks rondlopen. Ook 's-avonds laat zie ik steeds dezelfde personen, ze staan dan op hun deal te wachten. Er zijn diverse camera's geplaatst he?? Nou daar trekken de junks zich geen bal van aan want ze staan er pal onder te dealen. Met mijn eigen twee ogen gezien!!! Dus hoezo staat er in de krant dat er geen incidenten bekend zijn. Bullshit allemaal.

Gaitrie - Den Haag - 09/06/06 - 18:25:35

SCHOENHAK IN HET RAAM, DNA AFSTAAN!

PvdA wethouder Jetta Klijnsma voorziet een drugsvrije speelplein van 90 zwaar verslaafde zieke harddrugsgebruikers, die alle behandelingen al achter de rug hebben, en niet meer kunnen afkicken, om erna op zaterdag 3 juni in de NRC te beweren:
Communiceren is mijn ding"

Deze PvdA wethouder bedoelt met communiceren:

een eenzijdig dictaat door de strotjes van de kinders en jongeren op het speelplein persen!

Dit buurtje moest en zou haar VOLDONGEN FEIT accepteren ook als heeft het al 14 jonge moeders en vaders die op de barricade stonden bij de opening, 24 uur celstraf gekost, taakstraffen bovenop, boetes.

Het ergste is: dat moeders die met hun schoenhakken de ramen van het drugspand insloegen [voor de ogen van de politie die het toeliet, om ze vervolgens door de ME te laten opppakken ] uit pure frustatie, hebben na 8 maanden een verplichte oproep om hun DNA in te komen leveren op een vaste datum.

DNA inleveren omdat je met je schoenhak ramen inslaat van het drugspand, ter verdediging van het speelplein van je kinderen?

Of is dit een moderne vorm om de verontruste moeders en vaders de mond te snoeren?????

U zegt het maar!

Shirley Marapin - den haag - 09/06/06 - 16:27:03

Toen jaren geleden de politie vertrok uit dit buro heb ik dit pand geschildert van binnen en van buiten,als ik dit geweten had had ik als ik naar huis gegaan was me brandertje aan laten staan samen met een literje of 20 thinner!

Ton - Den-Haag - 09/06/06 - 15:45:08

Mijn mening is simpel, zo'n activiteit hoort niet in een woonwijk, maar buiten de stad. Het is te verwachten dat er overlast komt als je een grote groep gebruikers naar een plaats haalt. Duit is ook door de bewoners voorspeld, maar er werd niet geluisterd. Ik hoop dat de gemeenteraad hun vergissing nog voor de eerstvolgende eeuwwisseling inziet.

E Bentveld - Den Haag - 09/06/06 - 14:42:09

WAAROM DIE JUNKS NIET IN DE WIJK VAN JETTA ZELF?
IK WEET CKER DAT WANNEER IK EEN JUNK EEN SPUIT ZIE GEBRUIKEN IN EEN PARK MET KINDEREN, IK DOOR HET LINT GA!

POEN - POENDORP - 09/06/06 - 14:22:16

Krizz;

Iedereen weet dat die mensen in de zorg elke gelegenheid aangrijpen om hun gelijk te halen en de omwonenden, die niet om dat drugshol hebben gevraagd de schuld te geven.

Uiteindelijk leveren die verslaafden weer werk op voor Parnassia, zodat iemand er weer een modaal inkomen uit kan sleuren.

Dus jouw poging om die mensen weer eens te criminaliseren, is volkomen begrijpelijk en afkeurenswaardig tegelijk.


Johan - Den Haag - 09/06/06 - 13:20:08

Iedereen weet dat de bewoners elk incident gaan aangrijpen om hun gelijk te halen.
Dat het van der Vennepark allang als plaats bekend staat waar gebruikers komen en wonen is algemeen bekend.
Alleen proberen de bewoners de beeldvorming te beinvloeden en Parnassia de schuld te geven van problemen die daar al tientallen jaren spelen.
Als ervaringsdeskundige kan ik bovengenoemde feiten bevestigen.

Krizz - Den Haag - 09/06/06 - 12:06:14

Een tip voor de buurtbewoners. Meld ieder incident bij politie en politiek en bouw dossier. Zorg ervoor dat er de melding genoteerd wordt want dan moeten ze wel een keer wat doen. Zonder geregistreerde klachten sta je niet sterk. Succes want dit is te gek voor woorden wat hier gebeurt.

Martine - den Haag - 09/06/06 - 11:33:26

Meervoudig gehandicapten, die geen vlieg kwaad doen, stoppen we diep weg in tehuizen op de Veluwe en drugsverslaafden vangen we midden in de stad op. Snapt u het nog? Volgens mij moet het precies andersom.

Pim - wateringen - 09/06/06 - 09:40:59

"De politie kan de incidenten niet bevestigen."

Als het ingestelde meetsysteem niet geschikt is om de beoogde effecten te meten dan mislukken de metingen. Normaliter pas je dan het meetsysteem aan zodat het alsnog geschikt gemaakt wordt om de beoogde effecten te meten.

Blijkbaar is dat in de lokale politiek niet nodig: die neemt een aanvechtbaar besluit en neemt niet de moeite om zich daar hoe dan ook voor te verantwoorden. Hoe dat onbehoorlijk bestuur uitwerkt weten we inmiddels: de bestuurders van AH zijn veroordeeld voor malversaties.

De bestuurders van DH zijn gewaarschuwd: het OM is in beroep gegaan want van mening dat de bestuurders doelbewust beleggers (=burgers) hebben benadeeld met leugens. En daar staat gevangenisstraf op.

Ellen - Den Haag - 09/06/06 - 00:24:38

Dat kan allemaal in stom Nederland.
Weg met die belachelijke gebruikersruimte, afkicken, de gevangenis in en aan het werk en leren normaal te doen, zoals iedereen.
Die kinderen moeten dat ook en moeten ook naar school en leren gewoon te doen. En wat krijgen ze nu als voorbeeld als ze naar huis lopen?
Stomme luie drugsverslaafden in een drugshol. Waar zit het verstand van die "belangrijke" Nederlanders die dit allemaal toelaten?
Schandalig allemaal. Eigenlijk ben ik in Den Haag geboren en wilde eerst weer daar gaan wonen maar als ik dit allemaal lees, dan valt mijn mond van verbijstering open en durf ik nooit meer naar Den Haag.
Wat een klerezooi.

mm - ede - 08/06/06 - 23:00:34