Home

400 euro per maand opslag krijgen en maar 56 euro netto besteedbaar meer overhouden.

posted Tue, 7-10-08
Het huidige loonbeleid zorgt voor meer minimumloners en het gemeentelijke beleid voor de minima doet ook al geen goed aan het arbeidsethos van diegenen die denken dat ze meer te besteden krijgen naarmate het loon hoger wordt. Je neemt als werkgever iemand van 23 jaar in dienst en die geef je om te beginnen het minimumloon van € 1356,60 per maand.
Die persoon doet zijn uiterste best, volgt nog cursussen, en dat kan je als werkgever niet onbeloond laten, want ijver en inzet dienen tenslotte beloond te worden. Maar heden ten dage bewijs je, je personeel en zeker je eigen bedrijf daar geen dienst meer mee.
We hebben het overzicht gemaakt van iemand met het minimumloon van € 1.356,60 en iemand die 400 euro meer krijgt, oftewel € 1.756,60 bruto per maand.
Een salaris zoals bij velen gebruikelijk is in Nederland.

En wat blijkt?
Met die huur en zorgtoeslag* en het kwijtscheldingsbeleid van die gemeentelijke heffingen, hou je in vergelijking met een minimumloner, van die 400 euro extra maar 56 euro netto meer besteedbaar over.
Als werkgever ben je dus gewoon knettergek om die
€ 400,- (€ 4.800,-/jaar) meer te betalen met zo’n waardeloos resultaat. Geef gewoon het minimumloon en die 56 euro maar extra in de sfeer van een onbelaste onkostenvergoeding of dergelijke.

* We zijn uitgegaan van een huur van 450 euro.

  
Boven € 20.600,- krijg je geen huurtoeslag meer. Minimumloners krijgen in Den Haag over het algemeen nét geen kwijtschelding meer voor Delfland, maar wel voor de gemeentelijke heffingen, die dan ook op 0,00 zijn gezet.

Er zal iets moeten gebeuren, het systeem is dolgedraaid en levert allerlei ongewenste bijeffecten op.
Er is geen prikkel meer om te werken want werken loont gewoon niet meer.

1. Geplaagde werkgever left...
Tue, 7-10-08 1:50 pm

Bedankt voor die info.

Ik heb een persoon in dienst, die van mening is dat hij ook meer zou moeten verdienen. Dat gun ik hem wel maar als het eindigt met 4800 euro meer per jaar aan lasten en voor hem slechts 672 euro meer dan is het verschil wel erg groot. Het is wel 10577 gulden meer waarvan 9096 gulden op de 1 of andere manier naar de staatskas vloeit. Sorry lief graaikabinet, maar dat gaat bruin niet trekken.


2. Kromo. left...
Tue, 7-10-08 6:16 pm

Werkgever, kan ik bij jou komen werken ? Ik wil nl terug naar het gulden tijdperk, toen werden we al genaaid door het Kabinet,maar nu worden we dubbel genaaid.


3. Cees left...
Sat, 11-10-08 4:05 pm

Complimenten voor deze site en alle nuttige informatie en scherpe standpunten. Lees deze al geruime tijd! Inderdaad, het is perfide van de overheid om mensen die een minimumloon hebben geen echt uitzicht te bieden op wat meer netto besteedbaar inkomen. Wat er aan de ene kant bijkomt gaat er van de andere kant weer af. Miljoenen mensen zitten in een fuik waar ze bijna niet meer uitkomen. Zeer deprimerend en ook niet goed voor de economie in zijn geheel.