Home

Weer gevelplaten van Hoftoren afgewaaid.

posted Tue, 11-03-08

Het gebied rondom de Hoftoren is afgezet

STORMOVERLAST: omleidingen trams en (mogelijk) RampstadRail, meer informatie…Het gebied rond de Hoftoren is opnieuw afgezet wegens wind en 2 gevelplaten zijn er al bijna afgewaaid en dreigen naar beneden te vallen.
Alsof  platen ook naar boven kunnen vallen?
Maar het is en blijft te gek voor woorden.


Tijd voor adequate maatregelen.
Alle platen eraf en opnieuw monteren.
Net als in Leeuwarden waar bij de Achmeatoren alle
7000 gevelplaten opnieuw vastgezet werden. 

Het kan toch niet zo zijn dat je met een beetje wind niet alleen op het verkeer moet letten maar ook of er nog bouwonderdelen op je hoofd kunnen vallen en je die rampeninfo van de
HTM gemaild krijgt. 

Maar nog even over die schuldvraag.
De bouwer kan dan wel fout zitten en iedereen mag daar dan wel naar wijzen, maar ook de gemeente heeft flinke steken laten vallen.

Tenslotte is er een bouwvergunning afgegeven.
De gevelplaten en andere onderdelen en de bevestigingen zijn op sterkte op tekening gecontroleerd, maar we hebben ook nog iets van opzichters in de buitendienst bij die dienst Bouwen en Wonen die er op toe moeten zien, dat het ook uitgevoerd wordt zoals bedacht.


Dat die misschien net als bij het Bos en Lommerplein stellen, dat ze het te druk hebben en met onderbezetting kampen, ontslaat de gemeente niet van haar verantwoording.


Zorgelijker is dat er hier in Den Haag politieke partijen zijn, die geen of hele kromme gedachten hebben over diegenen die hun verantwoording dienen te nemen, temeer daar die in dit bestuur mede verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in de stad van mens, dier, have en goed. De VVD heeft geen standpunt ingenomen net als een paar andere partijen, die wisten het waarschijnlijk niet. Die dachten natuurlijk van; stil blijven zitten en niet verroeren.

Dus nu graag die hele gevel van die Hoftoren strippen, uithuilen en opnieuw beginnen. Geen concessies met een halfbakken controle in een hoogwerkertje. Heeft er iemand dan röntgenogen, dat die dóór die platen heen kan kijken? 

Het is natuurlijk en heel verschil of je één gevelplaat tegen een gebouw monteert of het héle gebouw verankert aan een gevelplaat.

Vroegáh was misschien niet alles beter, maar het is wel frappant dat onze jongste gebouwen allemaal van dit soort gebreken vertonen.

Wat meer en beter gemeentelijk toezicht in Nederland zou geen kwaad kunnen.

 

1. Patrick left...
Tue, 11-03-08 9:30 pm

"Het is natuurlijk en heel verschil of je één gevelplaat tegen een gebouw monteert of het héle gebouw verankert aan een gevelplaat."

Ik trok daarnet nog mijn hele huis in 1 ruk van een oude plint af En daarna spijkerde ik mijn hele huis aan die nieuwe plint vast.

Sufgestudeerde mafkezen!! -:)