Home

Met slagersmes 'afgeslacht' in tram Den Haag

Berichtdoor Daniel » Wo 20 Aug 2008, 20:20

Met slagersmes 'afgeslacht' in de tram

Door PETER KOOP en COEN VAN KRANENBURG

DEN HAAG - Onder de ogen van argeloze reizigers trekt een 27-jarige Hagenaar op dinsdag 19 augustus om kwart over twaalf een slagersmes. Als een razende steekt hij in op de man voor hem, een 28-jarige plaatsgenoot met wie hij al enkele weken ruzie zou hebben, verklaart hij later tegenover de politie. Een bloedbad volgt.

De tram-bestuurder zet zijn tram (lijn 9 richting Scheveningen Noorderstrand) meteen stil op de Parallelweg in Den Haag, ter hoogte van de Wouwermanstraat. Hij slaat alarm. Luttele minuten later bestormen twee politieagenten de tram.

Het kwaad is op dat moment al geschied. Aan de voeten van de Hagenaar met het slagersmes, ligt zijn slachtoffer, hevig bloedend uit steekwonden in borst en buik. De omringende reizigers staan doodsangsten uit.

De razende Hagenaar verzet zich niet als een van de agenten die de tram is ingestapt hem met getrokken pistool benadert en hem sommeert zijn wapen te laten vallen. De verdachte laat het slagersmes los en wordt geboeid afgevoerd door de politie.

Het ernstig gewonde slachtoffer wordt in vliegende vaart per ambulance naar het Medisch Centrum Haaglanden gebracht, waar hij onmiddellijk geopereerd moet worden om het leven te redden.

De politie is op dat moment al bezig met het verhoren van hevig geschokte reizigers. De mensen worden afgevoerd naar politiebureaus of ter plekke gehoord.

De tram verdwijnt zo snel mogelijk naar de toevallig pal naast de plek van de steekpartij gelegen tramremise. Zo kan de politie in alle rust verdergaan met het technisch onderzoek naar de steekpartij, terwijl trams en overig verkeer op het kruispunt weer hun dagelijkse weg kunnen vervolgen.

Technische rechercheurs zijn in de tram druk bezig. Buiten miezert het, terwijl flitsen door het htm-voertuig schieten, voor foto’s die later als bewijs kunnen dienen.

Nauwelijks een half uur na de angstaanjagende steekpartij is op het kruispunt tussen de Parallelweg, Wouwermanstraat en Fruitweg bijna niets meer te zien. Langs de weg zijn hier en daar nog politiewagen te vinden, en half verscholen achter de poorten van de remise staat de tram waarin het allemaal gebeurde. Een tram als alle anderen, deze met ‘9’ achterop.

Woordvoerder Wim Hoonhout van Politie Haaglanden benadrukt dat de steekpartij niets te maken had met tram 9 of welke tram dan ook. „Het betreft hier een ruzie tussen twee mensen. De steekpartij had net zo goed kunnen plaatshebben op de markt. Het gebeurde toevallig in de tram.’’

De steekpartij lijkt zijn oorsprong te vinden in een ontmoeting afgelopen zaterdag. De 27-jarige (verdacht van poging tot doodslag) ging die dag naar het politiebureau om melding te maken van een ruzie met zijn latere slachtoffer.

Hij verklaarde de nu dakloze, 28-jarige man te kennen van vroeger. Het slachtoffer zou hem zaterdag hebben opgezocht en belaagd. Vanwege deze verklaring, en omdat ook het slachtoffer een mes van formidabel kaliber bij zich had, is ook deze man in het ziekenhuis aangehouden. Dat de twee elkaar in de tram tegenkwamen, berust volgens de politie echter hoogstwaarschijnlijk op toeval.

Het slachtoffer ligt sinds de operatie op de intensive care. De politie onderzoekt de zaak en zal behalve getuigenverklaringen en technische bewijsmiddelen ook gebruik maken van beelden die de veiligheidscamera’s in de tram hebben vastgelegd.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

 

 

 
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 26257
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Met slagersmes 'afgeslacht' in de tram

Berichtdoor Daniel » Zo 24 Aug 2008, 13:01

Steekpartij in tramlijn 9 gevolg van ruzie om drugs

COEN VAN KRANENBURG

DEN HAAG - De steekpartij dinsdag in een volle tram 9 was het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie om drugs. Dat blijkt uit verklaringen van de 27-jarige dader uit Den Haag.

De man kwam dinsdagmiddag in de tram een 28-jarige bekende tegen met wie hij de zaterdag ervoor ruzie had gehad. De 27-jarige stak onmiddellijk op hem. Met getrokken vuurwapen dwong de kort daarop gearriveerde politie de verdachte zijn mes te laten vallen. Hij liet zich daarna zonder verzet geboeid afvoeren.

Het slachtoffer werd met ernstige steekwonden in buik en borst naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij met spoed werd geopereerd. De man heeft een ernstig trauma aan darmen en aders. Omdat hij kunstmatig in coma wordt gehouden, heeft hij nog geen verklaring afgelegd. Zo blijft onduidelijk waarom ook hij een slagersmes bij zich had.

De verdachte heeft inmiddels verklaard dat hij in het verleden bevriend was met het slachtoffer, maar dat het contact in de loop der jaren is verwaterd. Onlangs kwamen zij elkaar weer tegen. Zaterdag zou het naar verluidt dakloze slachtoffer de verdachte hebben opgezocht en hem hebben bedreigd wegens een conflict over drugs. Daarom én om het bezit van het mes is ook het slachtoffer (formeel) aangehouden in het ziekenhuis.

De verdachte is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over nader onderzoek naar het misdrijf. De man blijft in afwachting van het onderzoek achter slot en grendel. Dat onderzoek richt zich onder meer op beelden van een bewakingscamera in de tram die de politie inmiddels in bezit heeft.

Bron: AD / Haagse Courant, papieren editie via www.htmfoto.net

 

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 26257
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Met slagersmes 'afgeslacht' in de tram

Berichtdoor Daniel » Za 06 Dec 2008, 20:56

Celstraf geëist voor steekpartij in volle tram
Tegen een 27-jarige Hagenaar die ervan verdacht die in augustus in een Haagse tram een 28-jarige man neerstak, is maandag voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van 3 1/2 jaar geëist. De steekpartij vond plaats in een volle tram voor het oog van tientallen reizigers. Het slachtoffer moest meermalen worden geopereerd en overleefde de steekpartij.

Toen het steekincident plaatsvond, zette de trambestuurder direct de tram stil en sloeg alarm. De politie hield kort daarop de verdachte aan. Hij stond vlakbij het slachtoffer en het mes waarmee hij had gestoken lag enkele meters verderop op de grond. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Uit de politieverhoren bleek dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen. De zaterdag voorafgaand aan de steekpartij was er ruzie geweest tussen beide mannen. De verdachte deed de zondag voor de steekpartij aangifte van bedreiging met een mes door het latere slachtoffer. Toen beide mannen elkaar tegenkwamen in tram 9 in Den Haag die bewuste 19 augustus, ontaardde dit in de steekpartij.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: Residentie.net
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto