Home

Vaillantlaan, ondanks aanpassingen, nog steeds nét niet af.

posted Thu, 3-07-08
De Vaillantlaan is ontworpen met de onderdelen uit de bouwdoos van Jo Coenen die, ondanks al die verschillende onderdelen, toch als één geheel oogt. 

Helaas vielen er twee, nog vrij jonge, al reeds bestaande gebouwen geheel uit de toon en men heeft besloten de gevels te "versappen" en ze nu dan toch maar meer in overeenstemming te brengen met het algehele aanzicht van de huidige laan. 

Het heeft wel even geduurd en het zal nu wel wat meer kosten dan die toenmalig in 2001 berekende kosten van € 674.940,-
Waarom die uitvoering 7 jaar op zich heeft laten wachten is ons echter een raadsel, maar beter laat dan nooit.

Hier is men druk bezig met de hoek Ostadestraat.
Het plint wordt met dezelfde bouwmaterialen aangepast als de rest van de laan.
Op de etages worden de randen van halfronde betonelementen tegen de gevel geplakt en de gevelvlakken er tussen, gesausd in dezelfde kleur als die rode stenen.Hieronder de reeds gesapte gevel bij de David BlesstraatKlik hier voor een vergroting.

Nu graag nog even het laatste vuiltje wegwerken.

Want ten tijde van het bouwen van de kop van die Vaillantlaan bij de Ruysdaelstraat, bleken er waarschijnlijk toch te weinig bouwsteentjes te zitten in die bouwdoos.Foto Miquel Sloendregt. 

En terwijl men beweert dat het zo hoort(?) want de architect had het zo bedacht (en er bevindt zich isolatie aan de binnenzijde), blijft het een dissonant in het geheel.
Het komt toch over alsof men echt een paar buitenspouwelementen met die rode stenen is vergeten in die gele vlakken.Het ziet er gewoon niet uit en als mensen het zien, dan krijg je nog steeds vragen daarover als;
Was de metselaar failliet, is hij weggelopen omdat hij niet betaald werd, waren de stenen op, of al afgevoerd of was de steigerbouwer te vlug met het afbreken van de steiger?

Nu wel halverwege op
die laan de boel aanpassen aan de rest, maar de entree, de kóp van de laan, is en blijft een aanfluiting.

We blijven er bij dat een groot deel van die architecten in de gevangenis of in een inrichting moet worden opgesloten.
Een senator in Amerika die uitgenodigd was voor een architectensymposium had zelfs de volgende opmerking;
“Ik overweeg de doodstraf in mijn staat af te schaffen, maar dat geldt natuurlijk niet voor architecten.” 

Nu zijn die metselaars toch bezig aan de Vaillantlaan, dus die hoogwerker een stukje opschuiven en nog wat extra stenen vermetselen zou wel aardig zijn.

Alleen maar versappen in die rode kleur zal ook al een stuk beter ogen.

Want het zal tijd worden dat het “foutje” op die kop eens hersteld gaat worden.
Als je nou toch bezig bent, maak dan die laan gelijk maar eens écht af.

En dan lopen we de hoek om de Breughelstraat in en wat zien we weer?

Valbeveiligingen die niks beveiligen en waar Haagwonen het patent op lijkt te hebben.
Hier valt een kind dus gewoon doorheen, net als door die valbeveiligingen waar afgelopen zaterdag een kind aan de van Miereveltstraat doorheen viel.
Om het nog maar niet te hebben over dat kind wat aan de Haveltestraat uit het raam doodviel op de stoep, wegens het totaal afwezig zijn van een valbeveiliging.

1. Mondige burger left...
Thu, 3-07-08 4:42 pm :: http://www.mondigeburger.org

Nog even wat betreft die doorvalbeveiliging,

Haagwonen verschuilt zich straks natuurlijk achter die regelgeving die er eigenlijk niet is. De enige regel is, dat die doorvalbeveiliging tot een bepaalde hoogte moet afschermen. Daar ben je er zelfs vrij in om slechts 1 buis aan te brengen. Dat ze er 2 hebben aangebracht is al te prijzen, maar helaas nog niet genoeg. Het gekke is dat je bij een normaal balkonhek de spijltjes verticaal maar maximaal 10 cm uit elkaar mag hebben staan, maar bij horizontaal geldt die beperking niet.

Als nu de gemeentelijke bouwverordening aangepast wordt door te eisen dat die beveiliging direct op het kozijn aangebracht moet worden, dan ben je die ruimte tussen die buizen en het kozijn al kwijt en als je dan ook eist dat die horizontale spijlen ook maar 10cm ruimte onderling mogen hebben, dan is het probleem uit de wereld. Omdat dan 3 tot 4 buizen wel heel erg duur gaat worden, zal men sneller geneigd zijn een paneel, een raamwerk, met gelaagd glas te gaan gebruiken. Dan is het helemaal afgeschermd en het risico verdwenen.

En die gemeentelijke verordening aanpassen kan met 1 pennenstreek, daar hebben ze verder niemand voor nodig in de gemeenteraad. Dus waar wachten ze dan nog op?

Want een besluit doordrukken is toch nog nooit een probleem geweest in die gemeenteraad?


2. Wil left...
Thu, 3-07-08 5:46 pm

Is dat gebouw met die gele vlakken soms ontworpen door Theo Bosch? Of was het een leerling van Theo en heeft hij dat ontwerp in de welstandscommissie zelf goedgekeurd? Net zo als met die massale nieuwbouw aan de Elandstraat dat als een monstrum daar staat te domineren.


3. Harry left...
Thu, 3-07-08 9:06 pm

Ik begrijp niet waarom ze al die moeite doen, gezien dit toekomstbeeld van die Vaillantlaan als dat VCP doorgaat.

Je ziet er straks gewoon helemaal niets meer van, want het VCP verschuift de luchtvervuiling naar de Vaillantlaan.

Red. DHTK; wel bronvermelding bij foto's aub.

Foto digitaal kunstenaar Vitaly S. Alexius


4. belastingbetaler KLOTE FILE left...
Fri, 4-07-08 7:09 pm

Fri, 4-07-08 7:09 pm

WAT EEN KLOTE FILE OP DIE VALLIANTLAAN. ER IS GEEN DOORKOMEN AAN. STAPVOETS RIJDEN, ALS HET EEN BEETJE MEEVALT IN DE OCHTEND EN MIDDAG. HET STINKT OP EN OM DE VAILLIANTLAAN NAAR ROET, BENZINE EN DIESEL.

WELKE VVD IDIOOT HEEFT DE VAILLIANTLAAN ZO BELAST???

KLOTE FILE OP DE VAILLIANTLAAN MOET OPGELOST WORDEN!!