Home

PvdA erkent; VCP meest effectief met 70 km/h

posted Mon, 5-07-10

De groene golf kan nu met regelmaat worden gehaald door 70 kilometer per uur te rijden volgens de ervaringen van Jeltje van Nieuwenhoven en Marieke Bolle (PvdA) op de Waldeck Pyrmontkade en de Vaillantlaan. 

Eindelijk is het muntje bij die PvdA meiden gevallen, die hebben het begrepen.
Dat gedoe met al die stoplichten en de gevolgen met dat geknoei van dat Verkeers Circulatie Plan (VCP)  kunnen beperkt blijven door minimaal 70 te rijden. 

Met als bijkomend voordeel dat de overlevingskans voor diegene die door het rode licht loopt of rijdt met fiets, scooter, of bromfiets tot een minimum wordt gereduceerd. Dan zijn we tenminste ook van die ergernis af. (Breng os nait in verlaaiden) 

En dan voldoen we ook aan de wens om de uitstoot van uitlaatgassen terug te dringen en minder brandstof te gebruiken als je in zijn 4 of 5 even door kan trekken.

Want als er iets een steen des aanstoots is, dan is het dat VCP wel.
Maar uitschakelen van die stoplichten kan natuurlijk ook nog want daar mis je niks aan.
Dat scheelt ook nog eens de koop, het installeren, het onderhoud en de energie.
En het dwingt iedereen weer op te gaan letten, met het prettige voordeel voor die PvdA dat hun, over het algemeen niet auto rijdende, electoraat ook nog een overlevingskansje heeft. 

Maar dat zal wel weer te vooruitstrevend gedacht zijn.
Het blijft natuurlijk vreemd dat ze in april 2008 al  een krediet van
5.800.000,- beschikbaar hebben gesteld voor het Dynamisch Verkeersmanagementsysteem en de PvdA nu pas komt vragen hoe het nou zit, nadat ze plankgas door Den Haag knalden.

De VVD had in 2009 ook al eens laten zien dat je zowat een boek uit kan lezen bij onze stoplichten.

En het effect van uitgeschakelde stoplichten.

Video verdwenen?
De video's van You Tube en Daily motion zijn veilig gesteld en hier te bekijken met een videoplayer (zoals VLC)


De reden dat alles veiliggesteld is, en wordt, heeft te maken met het feit dat DHTK als 1 van de belangrijkste websites van Nederland wordt gezien.