Home

Kabelaars Ziggo en UPC krijgen (misschien) concurrentie.

posted Wed, 6-08-08

 

YouCa, een nieuweling op de kabel, stelt dat het allemaal veel goedkoper kan.  Dat wordt dus UPC aandelen dumpen of put opties kopen, maar zon vaart zal het niet lopen. 
Bij het ministerie van Economische Zaken en Opta liggen berekeningen dat de abonnementsprijs naar 6 euro kan.
Maar we zien de bui alweer hangen, want waarom zou je naar die 6 euro gaan als mensen voor 10-12 euro ook al overstappen en dan blijft er natuurlijk ook nog de vraag wat de vergoeding is die de huidige kabelaars vragen voor het gebruik en het onderhoud van hun infrastructuur. 

Als we uitgaan van dezelfde kosten die
KPN rekent aan de internetproviders dan is dat 9,95 plus die 6 euro en dan zitten we weer op die 15,90 die Ziggo vraagt.
Het is een kwestie van het uitonderhandelen van die vergoeding en elke cent minder betekent ook meer concurrentie voor Ziggo.
Dat worden geschillen over de hoogte van die vergoeding en dat kan wel even duren voordat alle neuzen dezelfde kant uit staan. 

En Ziggo wordt al een fractie goedkoper want ze hoeven de precariorechten straks niet meer te betalen.
 Maar dat zullen ze straks waarschijnlijk wel "vergeten" te verrekenen.

Maar YouCa is er nog niet
Je kan natuurlijk niet ontkennen dat er van enige willekeur en inconsequent
handelen sprake is.
Wel de KPN dwingen haar net te verhuren aan andere aanbieders van telefoon en internet, maar de kabelaars blijven vooralsnog buiten schot. KPN begon in de zomer van 2006 een zaak tegen de Nederlandse staat. Ze wilden toegang tot de kabel, maar verloren.
 

En nu ontvingen de abonnees de nieuwe algemene voorwaarden van Ziggo, voorheen Casema, in de bus.
Een volslagen wassen neus want betaalbare alternatieven voor het aangeboden pakket zijn er (haast) niet.
Heel schlemielig schrijven ze ook nog in de begeleidende brief dat je vanwege die gewijzigde voorwaarden het recht hebt om op te zeggen.
Om het er nog maar even in te wrijven, dat je gewoon door ze gegijzeld wordt en geen kant uit kan. 

En om maar even die nzijdig opgelegde algemene voorwaarden van Ziggo aan te halen; die zuigen en niet zo weinig ook. Daar komen ze echt niet mee weg.

Ziggo, nzijdig opgelegde Algemene voorwaarden. 

artikel 10 beschikbaarheid en storingen  
2.  Een tekortkoming in de levering van de Diensten is niet aan Ziggo toe te rekenen, als deze niet door de schuld van Ziggo is ontstaan en ook niet op grond van de wet, een rechtshandeling of de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen voor rekening van Ziggo komt. Er is dan sprake van overmacht. In geval van overmacht vervallen de uit het Abonnement voortvloeiende verplichtingen van Ziggo, waaronder de verplichting tot levering van de Diensten, dit voor de duur van de overmacht. Ziggo is aan de Klant daarvoor geen schadevergoeding verschuldigd.

En dat lijkt in directe tegenspraak met;
artikel 14 aansprakelijkheid en vrijwaring
 
3
.  Ziggo is tegenover de Klant alleen aansprakelijk voor directe schade, en alleen als deze meer bedraagt dan 10 en is ontstaan door een toerekenbare tekortkoming van Ziggo bij de uitvoering van een Abonnement of de levering of installatie van de Diensten. Ziggo is niet aansprakelijk voor indirecte schade van de Klant, zoals gederfde inkomsten, verliezen, immaterile schade en schade
van derden.

Ze zeggen gewoon; als het niet werkt noemen we dat overmacht en daarom zijn we niet aansprakelijk en hoeven geen schadevergoeding te betalen. 

Het abonnementsgeld geven ze wel terug  gedurende de tijd dat je vanwege een storing van hun kant, van bijvoorbeeld het internet bent verstoken. maar dan moet je schade wel boven de 10,- euro zijn.

Dat komt er op neer, met een abonnement van 19,95 dat je dus 2 weken zonder kan zitten en niks terug krijgt. (art. 10-5)

Het is heel kwalijk dat ze gewoon de wet buitenspel proberen te zetten. Tenminste, ze denken dat ze dat kunnen door die bepaling "ook niet op grond van de wet" Daar zal het laatse woord nog wel niet over gesproken zijn. Als iemand het anders weet uit te leggen, graag een reactie.
En reken maar  dat u straks bedolven gaat worden onder de spam.
artikel 18
privacy en gegevensbescherming

5.  Ziggo kan de persoons- en verkeersgegevens van de Klant in het kader van de in het tweede lid van dit artikel bedoelde doelen verstrekken aan aan Ziggo gelieerde ondernemingen en zorgvuldig, op basis van de voorkeuren van de Klant, (?) geselecteerde derden.

Alternatieven; Multimediamodem, van boven naar beneden: antenne draadloos internet, voeding, USB, Internet 1 (met kabel), internet 2, tv 1 (met kabel), tv 2, telefoon 1, telefoon 2, ADSL ingang/
 


Digitenne lijkt goedkoop maar dat is het niet als je 3 tvs in huis hebt en dat is in vele huishoudens geen uitzondering. 
Digitale TV is in zon geval ook geen oplossing omdat iedereen gedwongen wordt om naar hetzelfde kanaal te kijken dat op de decoder wordt geselecteerd of je moet meerdere decoders kopen en UPC geeft je maar 1 smartcard.


En op de
PC kan natuurlijk ook nog maar daar zullen de meeste mensen geen breedbeeld tv voor gekocht hebben en je hebt natuurlijk niet het pakket zoals je dat gewend bent. 
Blijft over de kabel en vanwege de dichtgetimmerde markt kunnen ze blijven vragen wat ze willen.
 

Maar daar lijkt nu toch langzaam verandering in te komen en dat zou kunnen betekenen dat het misschien goedkoper gaat worden of in ieder geval niet meer duurder en dat zou ook voor internet kunnen gelden, of dat blijft wat prijs betreft hetzelfde, alleen bieden ze dan 20 mb/sec i.p.v. van die huidige
1,6/s en 4 mb/s van Ziggo voor een redelijke prijs.
Die 47,95 voor 12 mb/s die Ziggo vraagt, geeft eigenlijk aan dat ze het niet kunnen of willen leveren als je 20mb/s (effectief 10mb/s) voor
29,95 kan krijgen bij een ander. Of elders misschien zelfs ng voordeliger.   

Maar de eerlijkheid gebiedt ons wel te melden, dat als je geen telefoonkabel in huis hebt liggen, Ziggo een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft voor die 19,95.


1. Interniek left...
Wed, 6-08-08 12:27 am :: http://www.hagazine.nl/

Allemaal leuk en aardig die YouCa, maar hoe zal het met de service staan? Net als bij Casema? Wie durft er vandaag nog om te switchen naar een andere kabelleverancier als je signaal hebt?


2. dhtk left...
Wed, 6-08-08 12:55 am

Misschien is dat YouCa van Peter Jelgersma gewoon een verzinsel of een nepdrukmiddel om de huidige kabelaars te dwingen wat meer voor minder te doen. Stel je voor dat je als overheid met lede ogen moet toezien dat je de vrije marktwerking niet van de grond krijgt.

Gemeenten krijgen het verwijt de kabel verkwanseld te hebben. Dan richt je via een stroman een nieuwe maatschappij op en die laat je procederen om die kabel open te gooien. Die heeft dan niet zon ballast mee te dragen als het verleden van KPN.

Trouwens als je ziet wat voor internet tarieven ze hanteren bij KPN en wat voor miserabele snelheid je krijgt, lijkt het haast onmogelijk dat die kabel bij hun goedkoper zal worden. Maar zon onbekende prijsvechter krijgt natuurlijk het voordeel van de twijfel.

En Peter Jelgersma is al enige tijd aan het lobbyen in de 2e kamer. Misschien hebben ze wel een deal gemaakt, want het gaat Peter alleen om de radiofrequenties die hij via de kabel kan benutten en als hij dan die huidige kabelaars kan dwingen hun tarieven te verlagen en hij over hun infrastructuur kan beschikken, is iedereen blij en dan wil hij zelf waarschijnlijk niet eens meer dat YouCA doorzetten, dat verdwijnt dan geruisloos.

Hier meer info over die DAB techniek'


3. Martin left...
Wed, 6-08-08 8:31 am

Tele 2 compleet, ook oplichters maar net ff beter.


4. Ghadisha left...
Wed, 6-08-08 6:05 pm

Opta wil de kabel van UPC en Ziggo openen

http://www.parool.nl /parool/nl/39/Media/article/detail/26153/2008/08/06/Opta-wil-de-kabel-van-U PC-en-Ziggo-openen.dhtml


5. Paco left...
Mon, 9-02-09 5:21 pm

Deze week valt de beslissing in Brussel ben benieuwd of het na jaren dan eindelijk een open kabel gaat worden. Zou alleen dan graag van een UPC naar CAI Ambacht (een nog lokale kabel toko) of anders Caiway overstappen inclusief digitale tv maar vraag me af of het technisch kan. Als ik het goed heb gelezen gaat het in eerste instantie om analoge kabel tv. Het gaat mij niet zozeer alleen om de prijs maar ook de vrijheid in bijv decoacht (een nog lokale kabel toko) of anders Caiway overstappen inclusief digitale tv maar vraag me af of het technisch kan. Als ik het goed heb gelezen gaat het in eerste instantie om analoge kabel tv. Het gaat mij niet zozeer alleen om de prijs maar ook de vrijheid in bijv decoder en daardoor ook een simpele functie als zelf zenders sorteren die momenteel in UPC decoders ontbreekt. Ja 1 favorieten lijst die niet te sorteren is :(